Boost Je Lever

Deel met vrienden

Boost Je Lever

Je lever is een ontzettend belangrijk orgaan. Het zorgt o.a. voor de afvoer van afvalstoffen (detoxen), het afbreken van hormonen, de suiker- en vetstofwisseling en het maakt ook nog eens schildklierhormonen aan. Om overtollig vet af te kunnen breken en hormonen in balans te kunnen houden is het van belang dat je lever goed zijn werk kan doen.

Onze levers krijgen veel te verduren, vooral in deze moderne tijd. Tal van afvalstoffen die afgevoerd moeten worden. Denk maar eens aan alle E-nummers die je binnenkrijgt middels chocoladerepen, sauzen, kant-en-klare kookpakjes etc. Maar dat is niet het enige, bijvoorbeeld ook beauty producten bevatten ingrediënten die ons lichaam binnendringen en moeten worden afgevoerd. Daarbij is non-alcoholische leververvetting een steeds groter wordend probleem in onze maatschappij. 

Het is dus belangrijk dat we een beetje lief zijn voor onze lever, hieronder delen we hoe je dat het beste kan doen.


Kies voor goede vetten in je dieet


Op het moment dat de lever niet goed in staat is om afvalstoffen af te voeren ontstaan er ontstekingsreacties in het lichaam. Omega-3 vetten zorgen ervoor dat deze ontstekingsreacties worden afgeremd. Zorg dus dat je voldoende omega 3, 6 en 9 binnenkrijgt door voedingsmiddelen als vette vis, lijnzaad, olijfolie en noten te consumeren. Omega 3 vetten vind je ook in de shakes van Shakeplus

Gebruik natuurlijke cosmetica en schoonmaakmiddelen


Toxines uit niet natuurlijke cosmetica en schoonmaakmiddelen kunnen de levercellen beschadigen. Beperk daarom het contact met deze middelen of kies altijd voor producten op natuurlijke basis.

Beperk je alcohol inname


Alcohol beschadigt de levercellen en kan uiteindelijk voor veel problemen rondom de lever zorgen! Probeer daarom je alcohol inname te beperken tot 1 a 2 glazen per dag, en het liefste natuurlijk niet elke dag.

Behoud een gezond gewicht


Zorg voor een gezond BMI door gezond te eten en regelmatig beweging te krijgen. Dit verkleint aanzienlijk je kans op het ontwikkelen van leververvetting. Non-alcoholische leververvetting is iets dat in de moderne wereld steeds vaker voorkomt doordat we met zijn allen steeds ongezonder leven.


Buikvet gaat namelijk rondom je organen zitten, vet dat in en rondom je lever zit kan ontstekingen veroorzaken. Dit kan weer leiden tot de ontwikkeling van fibrose en cirrose. Deze snel toenemende epidemie zal naar verwachting hepatitis C inhalen als de belangrijkste indicatie voor levertransplantatie in de komende 30 jaar. Gelukkig kan je dit voor jezelf makkelijk voorkomen door een gezonde leefstijl aan te houden!

Wil je graag beginnen aan een gezondere leefstijl maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken?
Het is onze passie je hierbij te helpen!


Neem een kijkje op onze website en bel of mail ons gerust om in contact te komen met een van onze diëtisten. Zij staan tijdens kantooruren altijd voor je klaar om al je vragen vrijblijvend te beantwoorden.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen