Binge-Eaten, Dit Moet Je Weten!

Deel met vrienden

Binge-Eaten, Dit Moet Je Weten!

Binge-eten is een eetstoornis die gekenmerkt wordt door het regelmatig consumeren van grote hoeveelheden voedsel in korte tijd, en het gevoel hebben dat men geen controle heeft over het eetgedrag. Hier zijn vijf dingen die je moet weten over binge-eten:

Bekijk hier alle Shakeplus producten

  • Het kan iedereen treffen: Binge-eten treft mensen van alle leeftijden, geslachten en achtergronden. Het komt vaak voor bij mensen die te maken hebben met stress, angst, depressie of andere psychische problemen.


  • Het is niet hetzelfde als gewoon te veel eten: Iedereen kan wel eens te veel eten bij een feestelijke gelegenheid of tijdens een vakantie, maar binge-eten gaat verder dan dat. Het gaat om het eten van grote hoeveelheden voedsel in een korte tijd, zonder dat je je vol voelt of geniet van het eten.

    Bekijk hier alle Shakeplus producten

  • Het kan leiden tot gezondheidsproblemen: Binge-eten kan leiden tot obesitas, hoge bloeddruk, diabetes type 2, slaapapneu en andere gezondheidsproblemen. Het kan ook leiden tot psychische problemen zoals depressie, angst en schaamte.


  • Het kan behandeld worden: Er zijn verschillende behandelingen voor binge-eten, zoals cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, gezinstherapie en medicatie. Het is belangrijk om hulp te vragen als je merkt dat je moeite hebt met het stoppen met binge-eten, of simpelweg als je het (regelmatig) doet.


Door ervoor te zorgen dat je door je maaltijden en tussendoortjes goed verzadigd bent verklein je de kans op eetbuien en kan je makkelijker stoppen met binge-eten. Wist je dat de shakes van Shakeplus veel eiwitten en vezels bevatten en daarom zorgen voor een goed en lang vol gevoel? Probeer ze gerust eens uit!😊

 

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen