5 Tips Om Een Hongergevoel Tegen Te Gaan

Deel met vrienden

5 Tips Om Een Hongergevoel Tegen Te Gaan

Heb jij soms een hongergevoel en lukt het daarom maar niet om niet teveel te eten? Dan hebben we hier een aantal eenvoudige tips voor je waardoor je je verzadigd zult voelen zonder dat je daar veel voor hoeft te eten. Zo zal je makkelijker vet kunnen verbranden en je weer lekker in je vel voelen!

1. Eet meer groente

Groente bevat voornamelijk water en vezels, maar is laag in calorieën. Verwerk dus gerust lekker veel verse groente in je maaltijden of knabbel wat snackgroente als tussendoortje.

2. Kauw vaker

Je voedsel vaker kauwen zorgt ervoor dat je meer calorieën verbruikt en je lichaam kan je maaltijd dan ook nog eens makkelijker verteren. Neem dus de tijd om rustig te eten en er van te genieten.

3. Voldoende eiwitten voorkomt hongergevoel

Eiwitten zijn ideaal om een hongergevoel te voorkomen. Ook als je een zwaar beroep hebt of graag flink tekeer gaat in de sportschool mogen eiwitten niet in je eetpatroon ontbreken. Eiwitten helpen bij het behoud en opbouw van spiermassa. Zorg dus voor voldoende eiwitrijke producten als vis, kip, eieren, vlees, tofoe of vegetarische stukjes in je voedingspatroon. Natuurlijk zijn ook de maaltijdshakes en tussendoortjes van Shakeplus een ideale toevoeging om aan je eiwitten te komen!

4. Verminder de bewerkte koolhydraten

Koolhydraatrijke voedingsmiddelen waar al het goede uit is gehaald (bewerkt) zoals witte rijst, pasta, wit brood en gebak kun je beter laten staan. Meestal heb je kort na het eten van deze producten weer een hongergevoel en zo kun je blijven eten zonder je vol te voelen. Eet dergelijke producten zeer beperkt voor de beste resultaten!

5. Drink minimaal 2 liter water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, drink iedere dag minimaal 2 liter water. Water geeft je een vol gevoel en bevat geen calorieën. Daarnaast is water ook erg belangrijk voor de schoonmaak in je lichaam.

Met deze tips kun je zorgen dat je minder vaak een hongergevoel hebt en zo makkelijk de calorieën beperkt en je doel behaalt.

Kies bijvoorbeeld eens voor zo’n heerlijke salade met verse groente, tonijn en ei. Erg lekker, gezond en je zit er langdurig vol van.

Wist je dat je bij het volgen van het Shakeplus programma gratis begeleiding kan krijgen? Dan werk je samen naar een mooi resultaat toe. Een coach vraag je aan via het intakeformulier. We staan voor je klaar!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen