Waarom Lukt Het Afvallen Niet?

Deel met vrienden

Waarom Lukt Het Afvallen Niet?

Bij veel mensen vliegen de kilo´s eraf als ze beginnen met afvallen, bij anderen gaat het een stuk moeizamer. Is dit bij jou het geval? Dan heeft het misschien wel met één van onderstaande punten te maken!


Je neemt te veel calorieën tot je


Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende, maar het komt vaak voor. Toch te veel calorieën op een dag binnenkrijgen. Mensen schrappen snoep en pizza uit hun dieet, maar eten ‘s avonds bijvoorbeeld wel een halve zak cashewnoten leeg. Noten zijn inderdaad gezond, maar zitten ook vol met vet en dus calorieën! Je kan hier dus ondanks dat het een goed product is maar weinig van eten wil je gewicht verliezen. Weet wat je eet, eet gevarieerd maar verdiep je in de producten die je nu in je dieet introduceert.


Je bent te streng voor jezelf


Dit geldt niet voor iedereen, maar in veel gevallen werkt het zo dat als je je dieet in één keer radicaal omslaat dit tegen je gaat werken. Je kan de hele dag nergens anders aan denken dan aan eten, maar verbiedt het jezelf en kan niet genieten van datgene dat je wel eet met als gevolg dat je binge-eetbuiten krijgt. Herken jij jezelf hierin? Ga dan op zoek naar tussendoortjes en maaltijden die jij écht lekker vindt. Want ook gezond kan lekker zijn! Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje tussen onze recepten.


Je legt te weinig nadruk op je voeding


Omdat je veel beweegt en/of sport ga je ervan uit dat je best wel wat kan eten. Dit is waar tot op een bepaalde hoogte. Als je veel sport verbrandt je meer calorieën en kan je dus ook meer eten. Echter is het zo dat je door te sporten meestal niet zo heel veel meer calorieën verbrandt. Met 45 minuten fitnessen verbrandt je bijvoorbeeld rond de 295 calorieën. Dit staat ongeveer gelijk aan een halve zak chips. Sport je dus twee keer per week? Dan betekent dit dat je een zak chips per week extra zou kunnen eten. Voeding is hartstikke belangrijk als je wilt afvallen, leg hier voornamelijk de focus op en doe het sporten erbij!


Je eet onvoldoende eiwitten


Eiwitten werken verzadigend. Ze zorgen er dus voor dat je minder snel grijpt naar dat extra tussendoortje en kunnen ook binge-eetbuien voorkomen. Bovendien is het zo dat je door voldoende eiwitten te eten je spiermassa goed behoudt. Je voorkomt zo dat je lichaam tijdens het afvallen je spiermassa gaat afbreken om aan energie te komen. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je in rusttoestand verbrandt.


Herken jij jezelf in één van deze punten? Door het afslankprogramma van Shakeplus te volgen weet je wat bovenstaande punten betreft zeker dat je goed zit! Bekijk hier de volledige uitleg over ons programma.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen