Shakeplus Tijdens De Ramadan? Zo Doe Je Dat!

Deel met vrienden

Shakeplus Tijdens De Ramadan? Zo Doe Je Dat!

De Ramadan is elk jaar weer een belangrijke maand voor miljoenen moslims. Tijdens de ramadan mag je tussen zonsopgang en zonsondergang o.a. niet eten, drinken en roken. Na zonsondergang mag er gegeten worden, hierbij wordt begonnen met de iftarmaaltijd.

Het is tijdens de Ramadan belangrijk dat je voedsel eet dat rijk is aan bijvoorbeeld eiwitten, koolhydraten en macro-nutriënten (vitamines en mineralen). Daarbij moet je ervoor zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

Bekijk hier alle Shakeplus producten

De kans is groot dat je tijdens de uren dat je mag eten zin hebt in voedsel dat vol zit met vetten en suikers. Het is slim hier niet aan toe te geven, hiermee krijg je namelijk een hoop lege calorieën binnen en dat is zonde!

Gezond eten tijdens de Ramadan, hoe doe je dat het beste? Hoe zorg je ervoor dat je geen tekorten oploopt en geen honger krijgt? En hoe ga je tijdens de Ramadan op een verantwoorde manier verder met Shakeplus? Lees snel mee voor onze tips!


 • Vezels en eiwitten

  Vezels en eiwitten toevoegen aan de ochtendmaaltijd (suhoor) en avondmaaltijd (iftar) zorgen ervoor dat je het beste uit de maaltijdmomenten haalt. Vezels zorgen voor langzamere vertering, hierdoor heb je langer energie van de voeding. Eiwitten zorgen voor een goede en lange verzadiging, zo zal je gedurende de dag minder snel honger hebben dan wanneer je maaltijd vooral uit koolhydraten zou bestaan.

  Benieuwd naar de Shakeplus shakes? Bekijk hier alle smaken!


 • Sla de ochtendmaaltijd niet over

  Daarbij is het belangrijk dat je altijd eet tijdens suhoor, de periode voor zonsopgang. Doe je dit niet? Dan kan dit voor ernstige bloedsuikerproblemen en uitdroging zorgen. Dit kan resulteren in concentratieproblemen en duizeligheid gedurende de dag.


 • Ontbijt licht en gezond

  Kleinere porties geven meer energie. Een Shakeplus shake en een kleine/halve maaltijd zoals bijvoorbeeld een boerenomelet of een stukje vis of vlees met een kop groentesoep is een goede optie. Vul dit aan met een eiwitrijk tussendoortje. Mocht dit te veel zijn, weet dan dat dit oke is. Het is verstandiger om wél alles te eten, maar het is normaal om tijdens de Ramadan minder te eten dan je normaal doet.


 • Eet ook 's avonds verantwoord

  Implementeer ditzelfde (een shake, kleine/halve maaltijd en eiwitrijk tussendoortje) ook als avondmaaltijd, tijdens iftar, en je hebt alles binnen wat je normaal gesproken ook eet als je het Shakeplus programma volgt. 

  Tijdens iftar is het ook erg belangrijk dat je langzaam eet en goed kauwt. Dit kan lastig zijn na een hele dag vasten, maar probeer het toch. Je hersenen krijgen van je maag pas na 20 minuten een teken van dat je vol zit. Na een dag vasten kan je last van je maag en darmen krijgen als je in korte tijd te snel en te veel eet. Let hier dus altijd goed op!

  Profeet Mohammed raadde het volgende aan: “een goede manier om het vasten te breken is om te beginnen met één of twee dadels en een slokje water”. Dadels bevatten vezels en geven bovendien energie. Het is handig na het eten van deze dadels nog minstens een minuut of 10 te wachten voordat je de rest van de maaltijd eet.

  Bekijk hier de shakes en tussendoortjes van Shakeplus


 • Beweging

  Ook bewegen is belangrijk tijdens de Ramadan, maar probeer hier een goede balans in te vinden. Veel sporten is niet verstandig omdat je hierbij veel vocht verliest wat je niet kan aanvullen door water te drinken. Ga dus bijvoorbeeld elke dag voor een kleine wandeling of fietstocht.


 • Drink voldoende

  Ten slotte is het belangrijk dat je tijdens suhoor en iftar voldoende vocht binnenkrijgt om uitdroging gedurende de dag en nacht te voorkomen. Zorg dus dat je elke dag 1,5 tot 2 liter vocht binnen blijft krijgen. Dit kan bijvoorbeeld kan zijn in de vorm van water, zuivel, thee (het liefste zonder suiker). Drink bij het ontbijt altijd een paar extra glazen.

 

Veel succes met de Ramadan dit jaar! Gezond eten tijdens de Ramadan moet met bovenstaande tips helemaal goed komen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust telefonisch of per mail gratis contact met ons op, we helpen je graag verder!

En zit je al bij onze gezellige Facebook supportgroep? Duizenden Shakeplussers steunen elkaar hierin dagelijks, we zien je er graag terug!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen