Help! Ik Kan Geen Nee Zeggen Tegen Lekkers Op Verjaardagen!

Deel met vrienden

Help! Ik Kan Geen Nee Zeggen Tegen Lekkers Op Verjaardagen!

Veel mensen die bezig zijn met afvallen en gezonder leven hebben er last van; Je bent goed bezig met je dieet, totdat je op een verjaardag komt en er worden je ongezonde lekkernijen aangeboden..

De heerlijke snacks afslaan is al moeilijk genoeg, maar wat nu als dit je lukt maar erop gestaan wordt dat je tóch iets neemt? Je kan je hierdoor flink opgelaten voelen en ook al wil je niks nemen, je voelt je nu verplicht.

Bekijk hier alle Shakeplus producten

Het kan een lastige situatie zijn waarin je niet goed weet hoe te handelen. Uiteraard verschilt het per situatie, maar hieronder hebben we een paar mogelijke reacties uitgewerkt. Lees ze eens door en de volgende keer sla jij gemakkelijk en beleefd dat taartje af!

 

  • Bedank de persoon vriendelijk en zeg dat je geen honger hebt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Bedankt, het ziet er heerlijk uit, maar ik heb net gegeten en ik zit nog vol." of "Dank je, maar ik heb op dit moment geen trek."


  • Vraag om een kleine portie of neem slechts een hapje om beleefd te zijn. Als je niet wilt weigeren, kun je vragen om een kleine portie of slechts een hapje nemen om beleefd te zijn. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Kan ik misschien een klein stukje proberen?" of "Ik neem graag een hapje om het te proberen."


  • Weiger beleefd en leg uit waarom. Als je een geldige reden hebt om het aanbod af te slaan, zoals bezig zijn met afvallen, allergieën of gezondheidsproblemen, kun je dit uitleggen aan de persoon en hen bedanken voor hun vriendelijke gebaar.

    Bijvoorbeeld: "Bedankt, maar ik ben bezig met het verbeteren van mijn gezondheid en het is voor mij van belang dat ik me aan mijn schema houdt.''

    Bestel hier de Shakeplus shakes!


  • Zeg gewoon "nee, dank je wel". Als je geen interesse hebt in het voedsel of als je gewoon geen honger hebt, kun je gewoon beleefd "nee, dank je wel" zeggen. Het is belangrijk om vriendelijk te blijven en de persoon te bedanken voor hun aanbod.

 

Onthoud dat het belangrijk is om beleefd te blijven en de gevoelens van de persoon niet te kwetsen, zelfs als je het aanbod afwijst. Door vriendelijk en respectvol te blijven, kun je een goede relatie met de persoon behouden.

Is dit iets dat je lastig blijft vinden? Meld je dan aan voor onze gratis Facebook supportgroep. Dit is een gezellige groep met meer dan 4000 Shakeplussers die elkaar elke dag steunen en raad geven bij alle onderwerpen omtrent afvallen en meer!

Je zal zien dat naarmate je dit een paar keer hebt geoefend het je gemakkelijker afgaat en dat mensen het helemaal niet zo erg vinden als je het afslaat! Sterker nog, na een tijdje weten ze het van je en zal het de komende situaties des te makkelijker maken!


Wil je graag op een gezonde en gemakkelijke manier afvallen? Probeer dan eens de shakes van Shakeplus!  Ook staan onze voedingscoaches altijd voor je klaar om je te voorzien van gratis advies, dus geef ons gerust eens een belletje!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen