Afvallen Met Koolhydraatarme Maaltijdshakes

Deel met vrienden

Afvallen Met Koolhydraatarme Maaltijdshakes

Veel mensen die willen afslanken doen dit door de koolhydraten te beperken. Wat daar goed bij kan helpen zijn koolhydraatarme maaltijdshakes zoals Shakeplus. Wil je een extreem koolhydraatarm dieet volgen? Maak je shakes dan in plaats van met halfvolle melk bijvoorbeeld klaar met ongezoete amandelmelk, dit bevat geen koolhydraten. Daarnaast neem je dan een lichte avondmaaltijd. Mager vlees, vis of kip, veel verse groenten en beperk je de koolhydraten (aardappelen, pasta, rijst, brood).

 

Afvallen met koolhydraatarme maaltijdshakes

 

Onze coaches hebben al veel mensen geholpen hun doel te bereiken door het volgen van ons afslankprogramma. We horen vaak dat mensen een koolhydraatarm dieet lastig vinden omdat je weinig kunt variëren. Shakeplus is volgens deze mensen ideaal omdat je een shake op 1001 manieren kunt klaarmaken. Het programma werkt heel eenvoudig. Vervang 2 maaltijden per dag door Shakeplus en eet daarnaast 1 lichte maaltijd. Indien nodig kun je 2 gezonde tussendoortjes nemen. Als tussendoortje kun je de Shakeplus tussendoortjes nemen of bijvoorbeeld wat plakjes magere vleeswaren, een plakje kaas of een gekookt eitje.

 

Waarom een koolhydraatarm dieet?

 

Waarom zou je nou precies een koolhydraatarm dieet willen volgen? De reden is dat je lichaam sneller vet kan verbranden als je de koolhydraten beperkt. Bepaalde koolhydraten zoals brood, pasta, rijst en suikers worden namelijk snel verteerd en zorgen voor een piek in je insuline. De koolhydraten worden snel omgezet in energie, dat noemen we glucose.

 

Insuline transporteert glucose naar je lever en spiercellen, dat is belangrijke energie. Helaas gaat het teveel aan energie naar je vetcellen! Je lichaam slaat het teveel aan koolhydraten graag op als reserve. Teveel koolhydraten eten zorgt dus voor meer opslag van vet!

 

Het beperken van koolhydraten zorgt er dus voor dat je minder overtollige energie hoeft op te slaan, zonder dat je je futloos gaat voelen. Hoe strenger je voor jezelf bent, hoe sneller je resultaten ziet. Er zijn verschillende gradaties koolhydraatarme diëten. Deze zullen we hieronder beschrijven.

 

Koolhydraatarme diëten in verschillende gradaties

 

Normaal koolhydraatarm dieet

Dit is het koolhydraatarme dieet zoals het als eerste bedacht is. Tijdens dit dieet consumeer je dagelijks tussen de 100 en 150g koolhydraten. Op de etiketten van wat je tot je neemt kun je eenvoudig de koolhydraten optellen. Fruit en groenten eten is prima, daarnaast eet je ook zaden en noten. Ook brood, pasta, rijst en aardappelen staan op je menu. Je geniet met mate van producten die koolhydraten bevatten, maar beperkt ze voldoende om af te vallen.

 

Fanatiek koolhydraatarm dieet

Als je graag wat sneller resultaat wilt kun je het aantal koolhydraten verminderen. Met dit fanatieke dieet neem je tussen de 50 en 100g koolhydraten per dag. Dat is niet heel veel, maar prima te doen. Het grootste deel van de koolhydraten haal je nu uit fruit, groente, zaden en noten. Je neemt af en toe wat pasta, haver of aardappelen, maar beduidend minder dan bij het normale koolhydraatarme dieet.

 

Extreem koolhydraatarm dieet

Als je echt veel vet wilt verbranden kun je voor het extreem koolhydraatarme dieet gaan. Hiervoor is wel de échte wil en discipline nodig. Je neemt nu dagelijks maar 20 tot 50g koolhydraten tot je. Niet volledig zonder koolhydraten, maar veel scheelt het niet. Groenten, zaden en noten eet je nog, maar zelfs fruit wil je al zeer beperken. Een banaan bijvoorbeeld bevat erg veel koolhydraten. (zo'n 18% suiker)! 

 

Aantal koolhydraten in een Shakeplus maaltijdshake


Smaak Koolhydraten per 26g poeder
Shakeplus Banaan 4,9g
Shakeplus Aardbei 4,3g
Shakeplus Cappuccino 3,3g
Shakeplus Chocolade 2,6g
Shakeplus Vanille 2,2g

 

 

De fruitsmaken worden op smaak gebracht met echt fruit en bevatten daardoor meer koolhydraten dan de andere smaken. Desondanks passen alle smaken binnen een koolhydraatarm dieet. Hier vind je het etiket van Shakeplus.

 

Zo kun je koolhydraatarme maaltijdshakes klaarmaken

 

Een Shakeplus shake kun je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Ze zijn dan ook geschikt voor elke gradatie koolhydraatarm dieet. Ons standaard advies is om de shake klaar te maken met melk of yoghurt, deze vloeistoffen bevatten koolhydraten van de natuurlijke melksuikers in melk.

Melk en yoghurt bevatten 4,5g koolhydraten per 100ml en 11.25g koolhydraten per 250ml.

Plantaardige varianten bevatten een stuk minder koolhydraten:

 • Provamel Sojamelk Ongezoet bevat 0.1g koolhydraten per 100ml
 • Provamel Sojayoghurt bevat 0.5g koolhydraten per 100ml
 • Alpro Sojamelk (Original) bevat 2.3g koolhydraten per 100ml
 • Provamel Amandeldrink bevat 2.7g koolhydraten per 100ml


De hoeveelheid koolhydraten en calorieën per vloeistof kan verschillen per merk, bekijk dus altijd even het etiket. Een andere mogelijkheid is om de shake klaar te maken met 250ml water en 25 a 30 g micellaire caseïne, dit bevat ongeveer 2.2g koolhydraten per 25g. De totale eiwitten in de shake zijn dan hoog, maar de koolhydraten heel laag.

 

Recepten

 

Hieronder een aantal recepten die erg weinig koolhydraten bevatten:

Koolhydraatarme shake 1

 • 250ml Provamel Sojayoghurt
 • 2 Maatschepjes Shakeplus Aardbei
 • Bevat 5.5g koolhydraten

 

Koolhydraatarme shake 2

 • 300ml Provamel Sojamelk
 • 2 Maatschepjes Shakeplus Vanille
 • Bevat 2.6g koolhydraten

 

Koolhydraatarme shake 3

 • 250ml Provamel Amandeldrink
 • 2 Maatschepjes Shakeplus Cappuccino
 • Bevat 9.3g koolhydraten

 

Koolhydraatarme shake 4

 • 250ml Water
 • 2 Maatschepjes Shakeplus Aardbei
 • 30g Micellaire caseïne
 • Bevat 7.1g koolhydraten

 

1 Shakeplus maatschep is 13g. 

 

Hier kun je vinden hoe je lekkere shakes kunt klaarmaken en nog meer handige informatie om goed van start te gaan: recepten.

 

Tips voor koolhydraatarme maaltijden

 

Mocht je het lastig vinden om naast de shakes ook een koolhydraatarme avondmaaltijd klaar te maken kun je de volgende recepten eens proberen. De combinatie van koolhydraatarme maaltijdshakes van Shakeplus en deze koolhydraatarme maaltijden werkt uitstekend.

 

Gratis support van diëtiste

Shakeplus biedt gratis support om jou te helpen met het behalen van je gewenste resultaten. Wil je graag gebruik maken van deze support, word dan lid van de Shakeplus support groep op Facebook. Ook kun je ons altijd bellen of mailen voor gratis advies van een diëtiste.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen