Maaltijdshakes vergelijken

In onderstaande tabel kan je maaltijdshakes vergelijken en goed de verschillen zien. Sommige merken zijn goedkoop maar bevatten veel suiker of kunstmatige toevoegingen zoals smaak- en zoetstoffen. Gelukkig zijn er ook maaltijdshakes die dergelijke kunstmatige toevoegingen niet bevatten (zoals Shakeplus). Sommige merken geven hun klanten ook begeleiding, zoals Cambridge, Herbalife en Shakeplus.

Maaltijdshakes vergelijken is vooral een kwestie van het etiket lezen: weinig suiker en veel eiwitten en vezels, aangevuld met een flinke portie vitamines en mineralen. En weinig of geen kunstmatige toevoegingen.

 

  Shakeplus Herbalife Yokebe Body & fit Kruidvat, WeightCare, Action Cambridge
Vrij van kunstmatige smaak- en/of zoetstoffen? JA NEE JA NEE NEE NEE
Suiker (minder is beter) 4,6% 33% 13% 4%* 39-45% 32%
Vezels (meer is beter) 21% 10% 0% 13% 0-15% 5%
Eiwitten (meer is beter) 46% 35% 49% 39% 14-27% 24%
Gratis coaching/begeleiding? JA JA NEE NEE NEE JA
Helft dagelijkse vitaminen en mineralen in 1 shake? JA NEE NEE NEE NEE NEE
bestellen

* Bevat kunstmatige zoetstoffen. Sucralose, aspartaam en acesulfaam-k zijn tot 700x zoeter dan natuurlijke suikers.

De bovenstaande tabel vergelijkt de verschillende merken per 100g poeder, dan besef je goed waar je voor betaalt. Als je een shake klaar maakt komt er vaak nog 250ml melk of water bij.

 

 

 

 

 

 

Maaltijdshakes vergelijken en wettelijke bepalingen

Bij het maaltijdshakes vergelijken moet je letten op de wet die eisen stelt aan producten die een maaltijd vervangen. Zo moeten maaltijdshakes minimaal 200Kcal en minimaal 1g linolzuur bevatten en niet meer dan 50% van de caloriëen mogen uit eiwit komen. Verder moet elke maaltijdshake minimaal 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen bevatten. Lang niet alle shakes voldoen aan die eisen maar Shakeplus dus wel - het is dus een "officiële" maaltijdshake of maaltijdvervanger. Shakeplus wordt daarom niet alleen gebruikt voor afvallen, maar juist ook omdat het een volwaardige maaltijd is die je lichaam veel essentiële voedingsstoffen geeft. Ideaal als makkelijk ontbijt of tussendoortje of optimale voeding rondom het sporten. En uiteraard als maaltijdvervanger bij het afvallen.

8.9

97% beveelt Shakeplus aan!
meer reviews · foto-verhalen


Gratis Shakeplus Ligzak t.w.v. €35 bij aankoop van 2 of meer potten! meer