Gezond Barbecueën Doe Je Zo

Deel met vrienden

Gezond Barbecueën Doe Je Zo

Met het lekkere warme weer is het natuurlijk heerlijk om te barbecueën. Maar al die lekkere dingen zorgen er wel voor dat we vaak teveel en te vet eten. We helpen je daarom graag aan tips, gezond barbecueën is makkelijker dan je denkt! Bekijk hieronder de tips.

Gezond Barbecueën doe je zo

Eet jij ook vaak teveel als de barbecue aangaat? Zit jij al vol met stokbrood met kruidenboter voordat het vlees klaar is? Heel herkenbaar. Met deze handige tips voorkom je dat je teveel en te vet eet.

Stil je hongergevoel

Eer dat de barbecue goed heet is en het eerste vlees wordt geserveerd is er al flink wat tijd verstreken. Omdat je trek krijgt bij het zien van al dat lekkers grijpen we vaak naar stokbroodjes met kruidenboter of andere smeersels. Om dat te voorkomen kun je voordat je naar een barbecue gaat wat fruit of een beetje yoghurt nemen om de ergste trek te stillen.

Eet mager vlees of vis

Je kunt heel veel soorten vlees op de barbecue leggen, maar sommige bewerkte soorten zoals hamburgers, braadworsten en gehaktballen bevatten erg veel vet. Een zelfgemaakte rundvlees hamburger is prima, net als varkenshaas, biefstuk, kipfilet, kalkoen, garnalen en vis. Marineer het vlees even, dan heeft het meer smaak en kun je de vette, ongezonde sausjes weglaten. Zo bevat ketchup bijvoorbeeld erg veel suiker!

Gril verse groenten

Verse groenten zijn lekker, kleurrijk en bevatten weinig calorieën. Ideaal voor als je je gewicht in de gaten houdt. Maak bijvoorbeeld een spiesje met paprika, cherrytomaatjes, courgette, aubergines, ui en champignons. Smeer de groenten of het rooster in met een klein beetje olie, dan blijven ze niet vastzitten. Serveer er ook een lekkere salade bij, bekijk onze ideeën voor een gezonde salade.

Schep niet teveel op

Als je aan het afslanken bent of op je gewicht let schep je bij je avondeten geen 3 volle borden op. Geen enkele reden om dan tijdens het barbecueën ineens wel 3 volle borden te nemen. Schep 1 keer op en pak verschillende groentes, wat stukken vlees en vis, eventueel wat aardappelen en frisse salade. Dat is meer dan voldoende om goed te vullen. Wil je graag een toetje? Neem dan liever wat fruit dan een ijsje. Zo kun je prima gezond barbecueën.

Drink genoeg water

Barbecueën duurt vaak lang, je gaat dan automatisch meer eten en drinken dan je eigenlijk nodig hebt. Door tussendoor genoeg water te drinken voorkom je dat je teveel eet en teveel alcoholische drankjes neemt. 2 liter water per dag drinken is sowieso erg belangrijk voor een gezond lichaam. Vind je water maar saai? Geef er dan meer smaak aan en maak heerlijk fruitwater! Hier kun je lezen hoe je dat maakt.

Als je deze tips gebruikt kun je zonder problemen wat vaker de barbecue aansteken en toch gezond en gevarieerd eten. Geniet ervan!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen