SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Zo kun je griep voorkomen deze winter

0

De kou zit er weer aan te komen en dat betekent dat er weer veel mensen ziek gaan worden. Gelukkig kun je griep voorkomen door voldoende rust, gezond eten en goede hygiëne. De volgende voedingsmiddelen helpen je om je afweersysteem op scherp te zetten waardoor je minder snel ziek wordt.

Vlierbessen

De vlierbes is een soort fruit dat bomvol flavonoïden zit en wordt al eeuwen gebruikt om verkoudheid en griep te behandelen. Onderzoek wijst zelfs uit dat extract van de vlierbes de symptomen van griep met dagen kan verkorten. Daarnaast geeft het je afweersysteem een boost en kun je griep voorkomen.

Knoflook

Knoflook bevat het krachtige allicine, hetgeen een antibacteriële en antivirale werking heeft. Ook verbetert het je immuunsysteem en werkt het ontstekingsremmend. Verwerk 1 of 2 gram verse knoflook per dag in je eten of neem een supplement met knoflook en je zult minder vaak en minder lang ziek zijn.

Vitamine C

Als je eenmaal ziek bent heeft het niet zoveel zin meer om veel vitamine C te nemen. Je kunt beter zorgen dat je regelmatig genoeg vitamine C neemt en zo griep voorkomen. Vitamine C versterkt je immuunsysteem, dus dagelijks een supplement met vitamine C kan je helpen in de wintermaanden.

Zink

Het immuunsysteem heeft zink nodig om optimaal te functioneren. Ook helpt zink om de lengte van ziekte te verkorten. Zorg dus dat je voldoende zink binnen krijgt.

Ben jij vaak ziek in de winter? Gebruik dan bovenstaande producten om te zorgen dat je minder snel griep krijgt en mocht je toch ziek worden, je sneller weer op de been bent. Deze middelen zijn makkelijk te verkrijgen en makkelijk in de vorm van supplementen in te nemen. Heb jij nog handige middeltjes? Laat het ons even weten!

Delen:

Plaats een reactie