SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Zo kom je van je bierbuik af

0

Tijdens de zomerperiode gaan we natuurlijk allemaal wat vaker naar het terras, lekker barbecueën, het strand op ergens anders van de zon genieten. Een lekker koud biertje gaat er dan zeker in en na de zomermaanden kan dat resulteren in een bierbuik(je). Zo krijg je hem weg.

Drink een glas water per biertje

Om nou meteen helemaal te stoppen met bier drinken is voor veel mensen te lastig. Je wilt toch af en toe kunnen genieten van een biertje. Om te zorgen dat we die bierbuik laten slinken kun je het volgende doen. Neem voor ieder biertje dat je drinkt een glas water. Zo drink je uiteindelijk minder bier en zorg je ook dat je gehydrateerd blijft.

Meer proteïne, minder koolhydraten

Bier bevat veel suikers uit de alcohol en koolhydraten. Dat werkt het verliezen van vet tegen. Door meer proteïne (of eiwitten) te eten en je koolhydraten te verminderen zul je je vetverbranding op weg helpen en die bierbuik laten smelten. Je houdt dan minder vocht vast en zult minder hongergevoel hebben.

Kies een dag om bier te drinken

Door één dag in de week te kiezen waarop je bier mag drinken heb je iets om naar uit te kijken. Zo kun je toch af en toe genieten van een koude klets, maar zorg je dat je buik niet gaat groeien.

Sport je bierbuik weg

Natuurlijk helpt (extra) beweging ook uitstekend. Als je al regelmatig traint, probeer dan dagelijks een workout van een minuut of 10 in te passen. Wat gewichtstraining extra kan wonderen doen voor je stofwisseling. Train je nog helemaal niet? Probeer dan om te beginnen 2-3 keer een workout in te passen.

Neem 2 weken “pauze”

Is al het bovenstaande gelukt? Probeer dan eens 2 weken “pauze” te nemen en helemaal geen bier te drinken. Je lichaam krijgt dan even rust en de kans om zich te herstellen. Je stofwisseling zal versnellen en zo zul je in die 2 weken nog betere resultaten hebben.

Met deze tips moet het lukken om die bierbuik te laten slinken, terwijl je toch af en toe geniet van een welverdiend biertje. Succes!

Delen:

Plaats een reactie