SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Zo helpt kou bij afvallen

0

Sommige mensen hebben het vaak koud, vooral tijdens het volgen van een dieet. Maar hoe komt dat nou precies en is dat erg? Het is gelukkig helemaal niet raar om het koud te hebben tijdens een dieet en daarnaast helpt kou bij afvallen. Hoe dat precies komt en waarom het je kan helpen zullen we hier uitleggen.

Waarom heb je het koud tijdens een dieet?

Tijdens een dieet worden de calorieën die je eet beperkt, en juist die calorieën worden gebruikt als energie en om je lichaam warm te houden. Omdat je minder calorieën binnenkrijgt heeft je lichaam minder energie om zichzelf te verwarmen. Jouw lichaam heeft een temperatuur van rond de 37 graden en je lichaam wil dat op peil houden. Als je het te warm krijgt wil je lichaam afkoelen door te zweten, als je lichaamstemperatuur onder de 37 graden komt gaat je lichaam calorieën verbranden om op te warmen.

Hierom helpt kou bij afvallen

We hebben daarnet gezien dat je lichaam calorieën gaat verbranden om je lichaam op te warmen als je het koud hebt. Zo kun je kou dus gebruiken om sneller calorieën te verbranden en dus sneller af te vallen. Je kunt je lichaam ook warmer houden door de verwarming hoger te zetten of een dikke trui aan te trekken, maar als je wilt afvallen kun je die kou dus ook in je voordeel gebruiken. Zorg wel dat je goede voedingsstoffen binnen krijgt, honger en kou lijden is niet de bedoeling.

Meer voordelen van kou

Het koud hebben is misschien niet prettig, maar het kan veel voordelen voor je gezondheid hebben. Bekijk ons blog over de gezondheidsvoordelen van kou van Wim Hof, The Iceman maar eens.

Zo zie je dat bijvoorbeeld af en toe koud douchen al voordeel kan hebben. Ook het drinken van een ijskoud glas water is een prima manier om je water binnen te krijgen en tegelijkertijd je lichaam aan het werk te zetten om je weer op te warmen!

Delen:

Plaats een reactie