SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Zo gebruik je alcohol verstandig

0

Een alcoholisch drankje drinken is lekker en gaat vaak gepaard met gezelligheid, waardoor je al gauw iets meer tot je neemt dan goed voor je is. Hoe slecht is alcohol nou precies en wat doet het met je lichaam? Ook hebben we tips voor je om op een verstandige manier af en toe een biertje of wijntje te kunnen drinken. Genieten en gezond leven kan prima samen, zo gebruik je alcohol verstandig.

Hier zie je het aantal calorieën per drankje.

calorieen in alcohol

Past alcohol in een caloriebeperkend dieet?

We kennen het allemaal, het is lekker weer, het is gezellig en we nemen een biertje of wijntje op een terras. Vaak blijft dat niet bij 1 of 2 drankjes en natuurlijk krijg je trek in wat te eten. Meestal wordt er dan naar ongezonde snack gegrepen. Als je wilt afslanken of op je gewicht let is dat natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is er ook goed nieuws! Je kunt best af en toe een alcoholisch drankje inpassen in een caloriebeperkend dieet.


Alcohol en overgewicht

Alcohol levert 7 kcal per gram, bijna evenveel als vet. Maar puur de alcohol hoeft niet direct voor overgewicht te zorgen. Een glas cola bevat namelijk ongeveer evenveel calorieën als een glas bier, omdat het erg veel suiker bevat. Het gaat er meer om dat je van bier vaak meer glazen drinkt, vooral als het gezellig is. Tijdens een barbecue met een tafel vol hapjes is het erg aanlokkelijk om teveel te drinken en vlees met sausjes, snacks en zoutjes te nemen.

Gebruik alcohol verstandig

Om samen te vatten, alcoholische drankjes bevatten dus wel veel calorieën. Als je toch graag af en toe een drankje neemt kan dat gelukkig wel. Gebruik alcohol verstandig en geniet op z’n tijd van een lekker biertje of wijntje. Zorg dat je niet dagelijks alcohol neemt, niet teveel drinkt en geen vette hap op tafel zet en je kunt prima af en toe je favoriete drankje nemen!

Delen:

Plaats een reactie