SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Zelf gezonde mueslirepen maken

1

Iedereen neemt gedurende de dag graag een tussendoortje. De meeste tussendoortjes zijn echter niet zo gezond. Om je een gezond alternatief te bieden hebben we hier drie recepten en daarmee kun je zelf gezonde mueslirepen maken. De mueslirepen zijn erg lekker en gezond en ook nog gemakkelijk te maken.

Gezonde mueslirepen maken

We zullen je nu drie varianten van een lekkere en gezonde mueslireep laten zien. Natuurlijk kun je er altijd je eigen twist aan geven. Hier volgende de ingrediënten en bereidingswijze.

Granen-zaden mueslireep:

  • 130 gr havervlokken
  • 75 gr dadels zonder pit
  • 60 gr noten en zaden (ongezouten en ongebrand)
  • 2 gram kaneel
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 70 gr honing
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels water

Zo kun je de gezonde mueslirepen maken:

Verwarm de over voor op 200 graden en doe je havervlokken, noten en zaden, kaneel en citroenrasp in een blender en hak ze even kort. Je kunt bijvoorbeeld zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en chiazaad gebruiken. Maak er een grof mengsel van, geen poeder!

In een pan verwarm je de honing langzaam totdat die erg vloeibaar is en dan voeg je water en olie toe. Even goed doorroeren en dan voeg je het mengsel uit de blender toe. Schep dit goed door totdat je een mooi mengsel hebt.

Pak vervolgens een ovenschaal of bakblik, leg er bakpapier in en doe het mengsel erin. Je wilt ongeveer een centimeter dik hebben. Je hoeft niet het hele blik te vullen als het dan te dun wordt, het mengsel blijft netjes liggen als je het niet helemaal vult.

Zet het in de oven en bak het 25-30 minuten tot het mooi lichtbruin is. Omdat iedere oven verschillend is, is het verstandig om na een kwartiertje even te kijken hoe ze eruit zien. Als ze nog een klein beetje zacht zijn is dat geen probleem, tijdens het afkoelen worden ze harder.

Maak met een mes sneetjes waar je ze later wilt snijden en als ze helemaal zijn afgekoeld maak je er mooie repen van.

Je kunt op bijna dezelfde manier 2 lekkere varianten maken.

Kokos-chocolade mueslirepen:

De bereiding is hetzelfde, je voegt alleen wat kokosrasp toe aan het mengsel en je kunt de olie vervangen door kokosolie. Terwijl de repen afkoelen laat je in een pannetje wat pure chocolade smelten. Doe dit erg langzaam, als de chocolade verbrandt smaakt het niet goed meer. Dip de uiteinden van de repen in de chocolade en laat het afkoelen. Smullen maar!

Mueslirepen met fruit:

Wederom hetzelfde qua bereiding. Nu vervang je alleen de helft van de dadels door gedroogd fruit van jouw keuze en je kunt wat krentjes toevoegen aan de noten en zadenmix. Heerlijk!

Met deze recepten kun je zelf gezonde mueslirepen maken. Natuurlijk kun je zelf van alles toevoegen. Leuk om een beetje mee te experimenteren! Als jij nog een leuke toevoeging weet of een leuke variant hebt gemaakt horen we dat graag van je. Veel plezier en geniet ervan!

Delen:

1 reactie

Plaats een reactie