SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Wat kun je allemaal met citroenschil?

0

Citroenen zijn verfrissend, ruiken heerlijk en hebben een heleboel voordelen voor de gezondheid, je huid en je haar. Vooral de citroenschil is erg krachtig en zit vol vitamines, mineralen en vezels. We laten je graag een aantal manieren zien hoe je deze krachtige schil kunt gebruiken.

Dit kun je met citroenschil

1. Citroen olijfolie

Rasp de citroenschil van 5 citroenen en doe dit in een bakje. Neem een kwart liter (250 ml) olijfolie en doe daar de citroenrasp bij. Laat het 2 weken staan en giet het dan door een zeef om de stukjes eruit te halen. Je hebt nu heerlijke olijfolie met citroensmaak!

2. Citroen ijsblokjes

Geef je drankjes een extra frisse smaak door er citroen ijsblokjes in te doen. Simpelweg wat citroenschil raspen en de rasp in het water voor de ijsblokjes doen.

3. Verwijder geurtjes uit je prullenbak

Gooi wat citroenschil op de bodem van je prullenbak of vuilnisbak en dit zal vieze geurtjes absorberen. Zo ruikt je prullenbak weer fris!

4. Magnetron schoonmaken

Doe wat water met citroenschillen in een bakje dat in de magnetron kan. Zet de magnetron op de hoogste stand en laat het 5 minuten stomen. Daarna haal je een doekje langs de wanden en je magnetron is weer helemaal schoon en fris.

5. Kom van mieren af

Citroenschil werkt ook prima om mieren mee te verjagen. Leg wat schilletjes neer op de plaatsen waar ze binnenkomen en je zult merken dat ze wegblijven.

6. Vitamine C poeder

Snijd de schil in kleine blokjes en laat ze op een droge doek een paar dagen in de zon drogen. Als ze helemaal uitgedroogd zijn kun je ze in een blender of koffiemolen tot poeder malen. Je kunt het poeder door een shake of smoothie heen doen of gewoon zo eten voor een dosis vitamine C.

7. Snijplank ontsmetten

Het zuur in citroenen heeft een antibacteriële werking. Na het afwassen van je snijplanken ga je er met een halve citroenen overheen, laat het een paar minuten inwerken en spoel daarna goed af.

Heb jij nog handige tips voor wat je met citroenen en citroenschil kunt doen? Laat het dan even weten bij de reacties!

Delen:

Plaats een reactie