SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Vochttekort kan tot kwaaltjes leiden

0

We weten allemaal dat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat. Wel zo’n 60-70% van ons lichaam bestaat uit water, het is dus erg belangrijk om te zorgen dat we geen vochttekort krijgen. Dit kan zelfs leiden tot kwaaltjes! Er wordt aangeraden om dagelijks 2 liter water te drinken, dat zijn ongeveer 8 glazen. Kom jij iedere dag aan 8 glazen? Zo niet, bouw je een vochttekort op en dat kan resulteren in klachten en kwaaltjes.

Vochttekort kan tot kwaaltjes leiden

Maar welke kwaaltjes kun je nou krijgen van vochttekort?

Droge huid: Als je te weinig water drinkt kan je huid droog en trekkerig gaan aanvoelen en er grauw uitzien. Dat wil natuurlijk niemand.

Futloos en chagrijnig: Ben je vaak vermoeid en niet in je beste humeur? Uitdroging kan invloed hebben op je energiepeil en je humeur. Tijdig water bijtanken dus!

Trek in zoetigheid: Veel mensen zullen dit herkennen, die trek in zoetigheid. Als je lichaam te weinig water heeft heeft het moeite met het verdelen van de energie en zal dan gaan vragen om zoetigheid. Drink in gevoel van zoete trek maar eens 1-2 glazen water. Je zult merken dat die trek zo verdwijnt.

Hoofdpijn: Heb jij regelmatig hoofdpijn? Dat is een teken van vochttekort. Je hersenen hebben water keihard nodig om goed te functioneren.

Spierkramp: Als je veel vocht verliest verlies je ook de essentiële mineralen magnesium, kalium en natrium. Als je die niet aanvult kun je last van spierkramp krijgen.

Rugpijn: De tussenwervelschijven, de zachte gedeeltes tussen de wervels, in onze rug hebben water nodig om soepel en zacht te blijven. Drink je te weinig vocht kunnen deze uitdrogen en zal je rug veel minder soepel zijn en dat kan resulteren in flinke rugpijn!

Naast deze zeer belangrijke zaken kan een tekort aan vocht ook zorgen voor droge lippen, droge ogen, misselijkheid en een onfrisse geur uit je mond. Drink dus echt 2 liter water per dag, je lichaam zal je dankbaar zijn. Heb je moeite met water drinken? Zorg dat je altijd een flesje binnen handbereik hebt, na enig wennen wordt water drinken een nieuwe gewoonte.

Delen:

Plaats een reactie