SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Vleesvervangende curry met bloemkool

0

Zin in een curry, maar dan net even iets anders? Maak dan deze overheerlijke vleesvervangende curry met bloemkool eens klaar. Je kan een curry maken met onder andere rundvlees, kip, garnalen. Maar wat nou als je vegan wilt eten? Dan voeg je de geweldige vleesvervangende tofu toe. De kracht van tofu is dat je er alle smaken aan kunt geven die je zou willen, aangezien tofu smaakloos is.

Tofu is een eiwitrijke en caloriearme vleesvervanger en daarom ook uitermate geschikt voor het programma voor gewichtsverlies van Shakeplus.

Als side dish kan je een klein schaaltje wilde rijst of zilvervliesrijst serveren. Of wat dacht je van linzen? Bij een curry zijn variatiemogelijkheden genoeg, waardoor het niet eenzijdig wordt wanneer je vaker een curry wilt eten.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 1 glazen pot kikkererwten
  • 1/2 rode peper
  • 400 gram tofu in blokjes
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 theelpels kokosolie
  • 2 theeleples kurkuma
  • 1 theelepel zwarte gemalen peper
  • 1 bosje verse koriander
  • 75 gram cashewnoten, ongezouten ongebrand
  • 25 gram amandelschaafsel

Zo maak je de vleesvervangende curry met bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes en was de groenten goed schoon en kook licht voor tot de bloemkool bijna beetgaar is. Hak de koriander fijn, zo ook de gember, rode peper en knoflook.

Verhit de kokosolie in een wokpan en voeg de kurkuma, zwarte peper, koriander (1 eetlepel), knoflook, rode peper en gember toe en laat alle kruiden goed mengen op laag vuur. Voeg de in blokjes gesneden tofu toe

Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak de bloemkool verder beetgaar af. Voeg daarna de uitgelekte kikkererwten toe.

Verwarm het geheel even en voeg daarna 2 eetlepels Griekse yoghurt toe. In plaats van yoghurt zou je ook kokosmelk kunnen gebruiken. Yoghurt geeft een wat frissere en zuurdere smaak aan de curry.

Voeg 75 gram geplette cashewnoten toe, schep het geheel door elkaar en klaar is je curry.

Maak de borden op en voeg als garnering nog wat amandelschaafsel en koriander toe.Als side dish zou je een schaaltje wilde rijst, zilvervliesrijst of linzen kunnen serveren.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere en gezonde recepten?

Delen:

Plaats een reactie