SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Vegetarisch tussendoortje: ontbijtkoek maken

0

Ontbijtkoek is een lekker tussendoortje, maar bevat vaak veel suiker en andere onnodige toevoegingen. Maar je kunt het ook vrij eenvoudig zelf maken en dan kiezen voor plantaardige melk en gezondere ingrediënten. Hieronder kun je lezen hoe je dit vegetarisch tussendoortje zelf kunt maken.

Vegetarisch tussendoortje: ontbijtkoek maken

Om deze ontbijtkoek te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250gr roggemeel
  • 50gr ruwe rietsuiker
  • 8gr bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 100gr honing
  • 250ml amandel- of rijstmelk*
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • mespuntje zout
  • zonnebloemolie (bakblik invetten)
  • bloem

* als jij het leuk vindt om zoveel mogelijk zelf te maken kun je ook zelf amandelmelk maken en het gebruiken in je koek.

Verder heb je een bakblik nodig, een flinke kom en een zeefje. Vet het bakblik in met zonnebloemolie en bestrooi met bloem. Zeef het bakmeel, zout en kruiden boven de kom. Voeg daarna de amandel- of rijstmelk, honing en de rietsuiker toe. Meng dit alles tot een dik, glad beslag en giet het in het bakblik.

Leg een velletje ingevet bakpapier op het mengsel en verwarm de oven voor op 160 graden. Zet het bakblik laag in de oven en bak in 75 minuten af. Na 45 minuten mag het bakpapiertje eraf. Laat het goed afkoelen voordat je gaat snijden.

Deze heerlijke, bewuste ontbijtkoek is ook zeer geschikt voor kinderen. Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie