SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Vegetarisch roerbakgerecht met tofoe

0

Eet jij ook graag gevarieerd en gezond, maar eet je geen vlees en vis? Probeer dan eens een vegetarisch roerbakgerecht met tofoe, je kunt er alle kanten mee op. Tofoe wordt gemaakt van soja, barst van de eiwitten, maar heeft weinig smaak van zichzelf. Gelukkig kun je er wél veel smaak aan geven.

Vegetarisch roerbakgerecht met tofoe

We laten je graag een smaakvol recept zien met tofoe, dat snel klaar te maken is en barst van de voedingsstoffen. Voor dit roerbakgerecht heb je nodig:

  • 375gr tofoe
  • 200gr broccoli of bimi (Japanse groente)
  • 150gr champignons of cantharellen
  • 1 flinke rode (punt)paprika
  • 1 theelepel sambal
  • een scheutje ketjap
  • wokolie
  • eventueel wat gebakken uitjes

De bereiding

Om te beginnen snij je de tofoe in blokjes en dep je het goed droog. Marineer de blokje even in de ketjap en doe de wokolie en sambal in een hete pan. Bak de tofoeblokjes op een hoog vuur tot ze goed knapperig zijn.

Haal de blokjes uit de pan en leg apart. Doe dan de broccoli of bimi en paprika in de pan en bak een minuut of 5. Op het laatst voeg je de paddenstoelen toe en bak het geheel nog 2 minuten. Je kunt eventueel nog wat gebakken uitjes toevoegen en wat peper en zout naar smaak.

Zo maak je heel eenvoudig een vegetarisch roerbakgerecht met tofoe en lekkere verse groenten. Klaar in een minuut of 20 en erg voedzaam. We horen graag wat jullie van dit gerecht vinden. Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie