SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Tomatensap werkt beter dan sportdrank

0

Neem jij ook vaak na het sporten een energiedrankje om je energie weer op peil te krijgen? Lees dan zeker even verder! Tomatensap blijkt namelijk effectiever te zijn voor spierherstel en het weer op peil brengen van de bloedsuikerspiegel.

Wat is er zo goed aan tomatensap?

Tomatensap bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen die zorgen voor sneller spierherstel na inspanning. Lycopeen, de stof die zorgt dat tomaten rood zijn, blijkt een uitstekend anti-oxidant te zijn dat werkzaam is tegen de proteïnen en enzymen die vrijkomen bij spierschade. Tomatensap kun je heel makkelijk zelf maken.

Zelf tomatensap maken

Hoe maak je nou zelf tomatensap? Je kunt verse tomaten gebruiken, tomaten uit blik of tomatenpuree. We zullen voor elk van de mogelijkheden een recept geven.

Verse tomaten

Deze manier kost iets meer werk, maar vers is natuurlijk altijd goed. Ontvel de tomaten door ze in kokend water te leggen. Je kunt het vel er dan zo af halen. Vervolgens doe je ze in een een blender met water, een beetje bouillon, zwarte peper en eventueel wat ui of verse kruiden. Even blenden tot het mooi vloeibaar is en genieten maar!

Tomatensap van tomaten uit blik

Tomaten uit blik bevatten nog al hun voedingsstoffen, dus zijn prima geschikt om sap mee te maken. Doe een of meerdere blikken tomaten in de blender, voeg wat bouillonpoeder, ui en eventueel wat kruiden toe. Blenden tot het fijn is en daarna water toevoegen tot het de juiste dikte heeft.

Tomatensap van tomatenpuree

Ook tomatenpuree bevat nog alle voedingsstoffen en de bereiding is vrijwel hetzelfde als bij de tomaten uit blik. Doe 2 blikken tomatenpuree in de blender, voeg een liter water toe en blend. Voeg voor de smaak wat zwarte peper, ui, peterselie en wat bouillonpoeder toe. Nog even blenden en klaar!

We zijn natuurlijk benieuwd of jij dit ook eens gaat proberen en horen graag een reactie van je. Ook suggesties zijn altijd welkom!

Delen:

Plaats een reactie