SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Tomaten paprikasoep recept met pit

0

Een warme kom verse soep gaat er altijd in. Dit heerlijke tomaten paprikasoep recept is heel eenvoudig klaar te maken en ideaal als lunch of tussendoortje. Vol verse groente en een lekkere, pittige bite van chilipeper. Ook heel geschikt om in te vriezen en later nog eens van te genieten.

Tomaten paprikasoep recept met pit

Tomaten paprikasoep recept ingredienten

 

 

 

 

 

Deze boodschappen heb je nodig voor 2-3 personen:

  • 400gr rijpe (zoete) trostomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 grote of 2 kleine rode paprika’s
  • een half knoflookteentje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blokje groentenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • optioneel: 2 eetlepels pompoenpitjes

Zo maak je de soep klaar

Eerst zet je een grote koekenpan met de eetlepel olijfolie erin op het vuur. Dan snijd je het uitje en de halve knoflookteen fijn en bakt ze 2-3 minuten. Snij de tomaten vervolgens in stukken en voeg toe. De paprika’s snijd je in stukken en verwijder de pitten. Bak de tomaat en paprika 5 minuten mee.

Vervolgens voeg je 1 eetlepel tomatenpuree toe en bakt dat even mee. Doe het geheel in een blender of gebruik een staafmixer om alles fijn te maken. Zet een zeef op een flinke pan en giet het mengsel erin. Met een lepel kun je het rustig door de zeef drukken. De groentenvelletjes en tomatenpitjes blijven nu achter in de zeef.

Voeg het bouillonblokje en een halve liter water toe en breng aan de kook. Naar smaak voeg je wat peper en zout toe en maak af met de chilivlokken. Kook het 10 minuten door en je kunt genieten van je heerlijke, verse soepje!

Ook op zoek naar andere verantwoorde maaltijden? Meer lekkere en gezonde recepten vind je hier.

Delen:

Plaats een reactie