SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Superfood: zin of onzin?

0

Dus ook jij hebt gehoord over de term “superfood”. Al jaren populair in de Verenigde Staten, en sinds een tijdje ook in Nederland. Maar wat is het precies? Is het echt waardevol? Of is het een marketing truuk waar grof geld aan wordt verdiend?

Mensen hechten veel waarde aan labels. En het label superfood is nieuw: 100 jaar geleden had niemand er van gehoord. Maar die superfoods zelf, zijn die dan ook gisteren pas uitgevonden?

Nee.

Superfood is een verzamelnaam voor ingrediënten waar veel voedingsstoffen in zitten. Het zijn vaak bessen, noten, zaden, bladeren of algen. Ze worden verwerkt tot een poeder waarbij alle voedingsstoffen behouden blijven. Sterker nog: het poeder is veel geconcentreerder dan het origineel.
Neem Moringa Oleifera. Met meer dan actieve 90 voedingsstoffen zijn de bladeren enorm voedzaam. In Afrika wordt Moringa Oleifera ingezet tegen ondervoeding bij kinderen. En met succes: Moringa tegen ondervoeding in Afrika.

Dat komt omdat gram voor gram, Moringa Oleifera 25x meer ijzer bevat dan spinazie, 17x meer calcium dan melk, 15x meer potassium dan bananen, 10x meer vitamine A dan wortels en 4x meer eiwitten dan een ei.
Wil je dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen krijgen met “normaal” eten? Dat kan, maar dan moet je een halve emmer groente en fruit leeg eten.

Er zijn honderden ingrediënten die tegenwoordig “superfood” worden genoemd. Laat je niet van de wijs brengen door dat label. En trap niet in de nieuwste sensatie, meestal een zeldzame bes die alleen groeit in één of ander gebergte waar je de naam niet van kunt uitspreken. Of één of andere vrucht die helpt met afvallen. Dat zijn de onzin-superfood waar men voor waarschuwt.
Kijk gewoon naar de ingrediënten. Superfood bestaat niet, maar de vitaminen, mineralen, spoorelementen en phytonutriënten die er in zitten wel.

Delen:

Plaats een reactie