SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Spinazie is een echte supergroente

0

Spinazie is een echte supergroente, het barst van de voedingsstoffen en is heel eenvoudig klaar te maken. Deze bladgroente staat bekend om de hoeveelheid ijzer die het bevat. Spinazieblaadjes bevatten weinig calorieën, maar zijn wel erg voedzaam. Wist je dat 100 gram verse spinazie maar 15 calorieën bevat? Past dus prima in je voedingspatroon als je op je gewicht wilt letten.

Spinazie is een echte supergroente

Naast ijzer bevat het namelijk nog een waslijst aan voedingsstoffen. Bijvoorbeeld foliumzuur, gezonde omega-3 vetten en het krachtige antioxidant luteïne. Antioxidanten helpen het verouderingsproces te vertragen, dat willen we natuurlijk allemaal!

Rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen: vitamine A, diverse B vitamines, vitamine C, vitamine E en vitamine K, calcium, fosfor, magnesium en kalium. Jodium, koper, ijzer, selenium en zink.

Alsof dat nog niet genoeg is, is spinazie ook nog een uitstekende bron van voedingsvezels en helpt het je weerstand te verbeteren. Zoals je ziet bevatten die simpel ogende groene blaadjes aardig wat voedingsstoffen.

Staat het bij jou niet vaak op het menu? Zet het eens wat vaker op tafel, de bereiding is eenvoudig en snel. Doe de verse spinazieblaadjes in een pan en laat het rustig slinken. Wacht tot het meeste van het vrijgekomen vocht is verdampt en voeg dan een scheutje kookroom of melk toe, een snufje peper en zout en je hebt heerlijke spinazie a la crème!

Spinazie is ook zeer geschikt om rauw door een salade te verwerken, het behoudt dan al zijn voedingswaarde. Neem jij ook heerlijke Shakeplus maaltijdshakes? Voeg een klein handje verse blaadjes aan je shake toe en blend dit even. De spinaziesmaak zal niet overheersen.

Zet spinazie eens wat vaker op het menu, het is met recht een supergroente met veel voordelen voor je gezondheid.

Delen:

Plaats een reactie