SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Seizoensgroenten verkrijgbaar in deze periode

0

In de verschillende seizoenen zijn er verschillende soorten groente en fruit te verkrijgen. We willen je graag laten zien welke seizoensgroenten je in deze periode kunt krijgen. Deze kun je dan weer eens wat vaker op het menu zetten. De producten zijn heerlijk vers en overal verkrijgbaar, maar misschien weet je niet zo goed wat je er precies mee kunt maken. We geven je graag een paar eenvoudig te bereiden ideeën.

Seizoensgroenten verkrijgbaar in deze periode

Welke groenten kun je nou goed krijgen in de laatste maanden van het jaar? In onderstaande lijst en groentekalender kun je ze vinden:

Aardappelen, aardpeer, andijvie, boerenkool, bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, venkel, witlof, witte kool, wortelen.

seizoensgroenten-kalender

Heerlijke en gezonde maaltijden met seizoensgroenten

Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor heerlijke stamppot boerenkool met zoete aardappel.

Wat dacht je van een goed gevulde groentesoep? Een pan met water, bouillon, al je favoriete groenten en eventueel wat balletjes rundergehakt. Meer heb je niet nodig!

Ook kun je groente als pompoen, pastinaak, ui, spruiten, wortels, knolselderij en aardappelen roosteren in de oven en serveren met een heerlijk stuk vlees. Snijd de groente in gelijke stukken, hussel even door een beetje olijfolie met peper en zout en rooster gaar in de oven. Heerlijk maal voor in de koude dagen.

Een andere mogelijkheid is een maaltijdsalade met veldsla, ui, broccoli, rode kool, wortel, gekookt ei, gegrilde kip en een lichte dressing van yoghurt met een snufje peper en zout. Natuurlijk kun je er nog allerlei groenten aan toevoegen of zalm of tonijn nemen in plaats van kipfilet.

Zoals je ziet kun je alle kanten op met deze heerlijke, verse seizoensgroenten. Neem ze dus eens wat vaker mee, wees lekker creatief en geniet van al dat gezonds.

Delen:

Plaats een reactie