SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Seizoens groente en fruit kalender

0

Er zijn heel wat verschillende soorten groenten en fruit, maar wanneer zijn deze nou het lekkerst? Natuurlijk als ze vers van het land komen. In andere periodes worden ze in kassen geteeld en smaken ze toch minder en bevatten ze veel minder vitamines. In de handige groente en fruit kalender kun je zien wat er in die periode het lekkerst is.

Voordelen van de groente en fruit kalender

Er hangen nog meer voordelen aan het volgen van de groente en fruit kalender. De producten die in het seizoen zijn, zijn vaak goedkoper omdat ze niet geïmporteerd hoeven te worden. Natuurlijk komt het vaak lange transport de smaak en voedingswaarde niet ten goede.

Groente en fruit in juli

In de maand juli zijn de volgende producten aan de beurt: Appel, andijvie, augurken, bloemkool, bosui, bleekselderij, courgette, doperwten, kersen, peultjes, prei, rabarber, rettich en tomaten. Probeer deze maand wat vaker deze soorten groente en fruit te eten. Naast dat ze uitstekend smaken zijn ze ook milieuvriendelijker geteeld.

Er is ook een groente en fruit kalender app waarmee je makkelijk en snel kunt opzoeken welke producten je op dat moment het beste kunt nemen.

Milieubelasting

De groente en fruit kalender helpt ook om het milieu een handje te helpen. Om bijvoorbeeld buiten het seizoen frambozen naar Nederland te krijgen kost heel wat moeite. Daarom zijn ze dan ook duurder. Het vervoer van dergelijke producten is al een hele belasting voor het milieu.

De producten op de kalender zijn makkelijker te krijgen en zijn daarom minder belastend voor het milieu. Goed voor jouw portemonnee én het milieu. De volgende keer dat je in de supermarkt loopt moet je maar eens kijken waar sommige producten helemaal vandaan komen. Soms wel vele duizenden kilometers hier vandaan, terwijl je ook voor verse producten uit Nederland kunt kiezen!

Delen:

Plaats een reactie