SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Regenboogstamp met kippendijfilet

0

We kennen waarschijnlijk allemaal wel de traditionele hutspot: stamppot van gekookte aardappelen, wortelen en uien (eventueel nog bruine bonen) met klapstuk. Aardappelen zijn rijk aan koolhydraten, vandaar dat bij het volgen van het Shakeplus programma een traditionele stamppot niet aan te bevelen is. Dit komt omdat in stamppot er meer aardappel gebruikt wordt dan bij het normale aardappelen – groente – vlees gerecht. Maar gelukkig kun je ook prima stamppot eten zonder aardappelen.

Regenboogstamp

Daarom hebben we dit keer een stamppot voor jullie die heerlijk  van smaak is en ook een kleurrijk feestje op je bord is: regenboogstamp met kippendijfilet. Een soort hutspot, maar dan ook weer totaal anders. In deze stamppot is de aardappel vervangen door witte bonen.  Witte bonen zijn een bron van eiwitten en vezels. Dit zorgt er mede voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Houd je nu echt niet van witte bonen dan kun je dit ook prima vervangen door bijvoorbeeld bloemkoolpuree of koolraappuree.  Met name bloemkool is door de structuur en neutrale smaak een heel goed alternatief voor aardappel. Terug naar de regenboogstamp! We gaan aan de slag!

De boodschappen voor 2 personen:

  • 600 gram regenboogwortels
  • 330 gram witte bonen
  • 3 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gram kippendijfilet
  • tijm
  • zout en peper

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen vervolgens de wortels en snijd deze in dunne reepjes. Doe nu de wortelreepjes in een plastic zak met een lepel olijfolie en schudden maar. De olie wordt nu gelijkmatig verdeeld en zo voorkom je dat je teveel olie gebruikt. Rooster de wortel nu voor 20 minuutjes in de oven.
  • Snijd de uien en knoflook fijn. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze goed af met koud water.
  • De kippendijfilet snijd je in 4 gelijke stukken en daarna kruid deze met zout en peper. Bestrooi ze rijkelijk met tijm. Verhit in een koekenpan een theelepel olijfolie en bak de kippendijfilet in zo’n 15 minuten gaar.
  • Verhit een theelepel olijfolie in een andere koekenpan en fruit de uien en knoflook. Voeg hier de witten bonen aan toe en warm goed door.
  • Haal de gegaarde wortel uit de oven en houd een paar stukjes apart ter garnering. Stamp de rest grof door het witte bonen – uienmengsel en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Serveer de regenboogstamp op een mooi bordje en garneer deze met de overgebleven geroosterde wortel.

Eet smakelijk!

regenboogstamp

Delen:

Plaats een reactie