SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Volkoren cracker met avocado spread en tomaat

0

YESSSS!!! Weer een fantastisch tussendoortje waar ik zo blij van word. Een heerlijke volkoren cracker met avocado spread en tomaat. Wat een combinatie!

Het heerlijke knapperige vezelrijke van de volkoren cracker, belegd met de frisheid van een zelfgemaakte avocado spread en tomaat. Ik zal je zo uitleggen hoe je deze heerlijke avocado spread kunt maken, maar eerst nog wat feitjes over de avocado. Want wist jij dat avocado’s een geweldige bron van vezels, vitamine E, kalium en goede vetten zijn?
En wist jij dat een gemiddelde avocado van 100 gram zo’n 2 gram eiwit bevat en zo’n 21 gram goede vetjes bezit? Een perfecte vrucht als tussendoortje dus, want ja, zo wordt de avocado echt gezien, als vrucht, om tussendoor te nemen tijdens het Shakeplus programma.

Hoe vind jij avocado het lekkerst?

Recept Afdrukken
Volkoren cracker met avocado spread en tomaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Tussendoortje
Prep Tijd 5 min
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Tussendoortje
Prep Tijd 5 min
Porties
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. om de avocado spread te maken, pak je 1 avocado , verwijder je de schil en pit en prak je de avocado helemaal fijn met een vork. Je kan er ook voor kiezen om met een staafmixer te werken, maar 1 avocado is wellicht te weinig hiervoor.
  2. als de avocado fijn is geprakt doe je er een theelepel citroensap doorheen. Uiteraard gebruik je hiervoor wel een verse citroen 😉 Eventueel wat zout en peper erbij voor de smaak
  3. pak een volkoren cracker en smeer de avocado spread er op
  4. snijdt de cherrytomaatjes in partjes, of plakjes
  5. garneer de volkoren cracker met avocado spread mer de cherry tomaatjes
  6. Eet smakelijk
Notities

De volkoren cracker met avocado spread zou je ook kunnen garneren met bijvoorbeeld roze garnaaltjes, paprika, plakjes radijs.... Wat vindt jij het lekkerst als topping?

Meer van dit soort heerlijke tussendoortjes? Kijk dan hier

Delen:

Plaats een reactie