SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Recept voor zalm met sperziebonen

0

Veel mensen die graag wat willen afslanken hebben moeite om een gezonde en lichte avondmaaltijd op tafel te zetten. We laten je daarom graag dit heerlijke recept voor zalm met sperziebonen zien dat barst van de proteïne, voedingsstoffen én smaak. En het is ook nog eens eenvoudig klaar te maken.

Recept voor zalm met sperziebonen

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Olijfolie
  • 2 flinke zalmmoten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/4 theelepel balsamico azijn
  • 1/4 theelepel chilipepervlokken
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel fijngehakte basilicum (optioneel)

Voor de sperziebonen:

  • 500 gr sperziebonen
  • 4 theelepels gehakte verse dille
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje vers gemalen peper

Zo maak je de zalm met sperziebonen klaar:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg een stuk zilverpapier op een bakplaat en smeer goed in met olijfolie. Als je zalm met huid is, leg de moten dan met de huid op het zilverfolie. Meng in een kom de mosterd, balsamico azijn, chilipepervlokken, sesamolie en basilicum en giet dit over de zalm. Bak de zalm vervolgens in 10 minuten gaar.

Doe de boontjes in een laagje water in een flinke pan met kokend water en laat ze 2-3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat het even staan.

Maak intussen in een kom een mengsel van de sjalot, dille, peper en zout, citroensap en mosterd. Doe de nog warme boontjes in de kom, hussel het even goed door en laat het 5 minuten afgedekt staan om de smaken goed in te laten trekken.

Dit eenvoudige recept voor zalm is door iedereen te maken en smaakt gegarandeerd heerlijk! Als jij dit gerecht ook gaat proberen horen we graag wat je er van vond.

Delen:

Plaats een reactie