SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Recept voor geroerbakte biefstuk met spruitjes

0

Dit is misschien iets dat je nog niet eerder hebt gezien, maar spruitjes zijn prima te gebruiken in een roerbak gerecht. Sappige biefstukreepjes en lichtbittere spruitjes, heerlijk op smaak gebracht. Het is eenvoudig klaar te maken naar jouw smaak en erg gezond. Ideaal voor de herfst en winter.

Recept voor geroerbakte biefstuk met spruitjes

Je kunt dit lekkere roerbakgerecht helemaal naar eigen smaak klaarmaken. Dit heb je er voor nodig voor 2 personen:

  • 250 gram biefstuk, in reepjes
  • 300 gram spruitjes, gehalveerd
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 lente-uitjes of 1 halve ui
  • Een stukje verse gember (1,5 cm)
  • 2 middelgrote wortels
  • 1 jalapeñopeper of spaanse peper (optioneel)

Hou je van pittig? Dan kun je jalapeñopepers toevoegen. Andere pepers kunnen ook prima. Dan krijgt je gerecht een echte kick. Verwijder de zaadjes als je het niet té pittig wilt maken. Heerlijk op de koudere dagen.

Zo maak je dit gerecht klaar

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze even 5 minuten voor in water met een beetje zout.
Doe daarna een halve theelepel in een koekenpan en roerbak de spruitjes een minuut of 8 totdat ze aan beide kanten bruin zijn geworden. Haal hierna de spruiten uit de pan en bewaar ze in een apart bakje. Veeg de pan schoon met keukenrol.

Breng de biefstukreepjes op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper. Doe de rest van de olijfolie in de pan en verhit op hoog vuur. Als de olie begint te walmen voeg je de biefstukreepjes toe. Laat ze 3 minuutjes op 1 kant liggen en draai ze dan om. Na 2 minuten zijn ze klaar. Haal de reepjes uit de pan en bewaar ze apart.

Snij de knoflook en gember in dunne plakjes en de wortel en ui in blokjes. Roerbak dit samen een minuut of 4-5. Voeg de gesneden pepertjes toe en bak deze nog 2-3 minuutjes mee.

Voeg nu de biefstukreepjes en spruitjes toe, samen met de sojasaus. Roerbak nog een minuut of 5 op middelhoog vuur. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

Klaar! Dit gerecht kan prima zonder rijst! Mocht je toch graag wat rijst erbij willen, kies dan voor zilvervliesrijst en beperkt de hoeveelheid tot 20% van je bord.

Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie