SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Recept voor overheerlijke gevulde varkenshaas

0

Varkenshaas is niet alleen heel erg lekker, het bevat ook veel eiwitten. Verder bevat varkenshaas weinig vet en is dus prima geschikt om te eten als je op je gewicht let. Dit recept voor overheerlijke gevulde varkenshaas is erg makkelijk te bereiden en past perfect bij een frisse, verse salade of jouw favoriete groenten.

Recept voor overheerlijke gevulde varkenshaas

Om dit gerecht voor 4 personen te maken heb je het volgende nodig:

  • 700gr varkenshaas
  • 100gr ontpitte zwarte olijven
  • vers sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • een stuk keukentouw (80cm)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel vers gemalen peper
  • 15 gram gezouten boter
  • scheutje olijfolie

En zo maak je het klaar:

Snij de varkenshaas in de lengte in tot je er bijna doorheen bent. Niet helemaal doorsnijden! Nu kun je de varkenshaas dus openklappen als een boek zodat de gesneden kant boven ligt.

In een blender meng je de olijven, olijfolie, citroensap en Italiaanse kruiden tot het een mooie pasta is. De pasta smeer je over varkenshaas uit. Rol de varkenshaas nu op en bind stevig vast met het keukentouw. Doe de peper en het zout over de gevulde varkenshaas.

Smelt de boter over een flinke ovenschaal en verwarm voor op 190 graden. Braad de varkenshaas aan alle kanten 2 minuten aan tot deze mooi bruin is. Vervolgens in 15 minuten garen in de oven. Laat even 5 minuten rusten buiten de oven, snij in mooie plakken en serveer met jouw verse salade of favoriete groenten. Eet smakelijk!

Dit heerlijke stuk varkenshaas is dus perfect te combineren met een salade. Hier lees je hoe je zelf een heerlijke salade kunt maken.

Delen:

Plaats een reactie