SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Recept voor heerlijk mager gehaktbrood

0

We kennen allemaal de term woensdag gehaktdag wel. Een heerlijke gehaktbal is natuurlijk ook smullen, maar helaas bevat gehakt vaak nogal veel vet en dat willen we liever niet. Kunnen we dan nooit meer genieten van gehakt? Gelukkig wel! Met dit eenvoudige recept voor een heerlijk mager gehaktbrood kun je genieten van smakelijk gehakt zonder al het onnodige vet. Zorg wel voor het juiste soort gehakt!

Recept voor heerlijk mager gehaktbrood

De sleutel voor dit magere recept is het rundergehakt. Zorg dat het tussen de 4 en 7% vet bevat, niet meer. Mocht je het niet in de supermarkt vinden kan de slager je hier zeker aan helpen.

Dit heb je nodig voor mager gehaktbrood voor 3 personen:

  • 750gr mager(4-7%) rundergehakt
  • een halve ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 25 gram rode paprika, fijngehakt
  • 25 gram groene paprika, fijngehakt
  • 3 eetlepels paneermeel of broodkruimels
  • optioneel: 1 blikje tomatenpasta
  • 3 blaadjes gehakte peterselie
  • 150gr aardappelen in partjes
  • 3 mespuntjes gemalen zwarte peper
  • 3 mespuntjes zout

Nu je de ingrediënten bij elkaar hebt kunnen we beginnen. De bereiding is zeer eenvoudig:

Verwarm de over voor op 220 graden. Pak een kom en mix alle ingrediënten, behalve de aardappelen. Kneed en meng alles met schone handen flink door elkaar. Kneed het geheel in de vorm van een brood en hou ongeveer 7 a 8 centimeter dikte aan. Zorg dat je het goed stevig aandrukt. Als je tomatenpasta gebruikt kun je een beetje over het gehaktbrood smeren.

Leg het gehaktbrood op een ovenschaal en leg de aardappelpartjes eromheen. Als je de koolhydraten wilt beperken mag je deze ook weglaten of zoete aardappel gebruiken. Bak het mager gehaktbrood in 30 minuten gaar en laat het dan even 10 minuutjes afkoelen. Snij in plakken en serveer met de aardappeltjes. Wat verse groenten naar keuze maken het gerecht helemaal af. Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie