SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Recept: Biefstuk met paddenstoelen en room

0

Vandaag hebben we een heerlijk recept voor de echte vlees liefhebbers. Biefstuk met paddenstoelen en room is een overheerlijke maaltijd die jou ook nog voorziet van een goede hoeveelheid proteïne. Het is ook nog eens eenvoudig klaar te maken en het kost je weinig tijd. Hoe bereid je dit smakelijke maal?

Biefstuk met paddenstoelen en room

Voor dit topgerecht voor 6 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 biefstukken van 225gr naar keuze
  • 2 sjalotjes in dunne reepjes
  • 500gr champignons
  • 500gr shiitake
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie
  • 3 takjes verse tijm
  • 100 ml cognac (rode wijn kan ook)
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Neem een grote koekenpan en doe er een scheutje olijfolie in. Doe de sjalotjes en paddenstoelen erin en bak ze 3 á 4 minuten tot ze licht gecaramelliseerd zijn. Blus het af met de cognac (kijk uit, dit kan in brand vliegen) of de rode wijn.

Voeg nu de tijm en kookroom toe en laat het 3 á 4 pruttelen tot de room iets is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.

Neem twee andere grote koekenpannen en doe er een scheutje olie in. Wrijf de biefstukken aan 1 kant in met peper en aan beide kanten met zout. Leg de biefstukken op de kant met peper in de pan en bak een minuut of 3 aan.

Draai de biefstukken dan om en bak de andere kant 3 minuten. Als je de biefstukken iets meer doorbakken wilt laat je ze iets langer in de pan. Daarna pak je ze in in aluminiumfolie en laat je ze 3 minuten rusten. Daarna serveer je ze met het sjalot-paddenstoelmengsel.

Ga jij dit heerlijke gerecht ook proberen? We horen graag van je hoe het gesmaakt heeft in de reacties. Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie