SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Pulled pork met groenten recept

0

Pulled Pork is een heerlijk gerecht, dat langzaam gegaard wordt. Zo trekken alle smaken van de kruiden in het vlees en wordt het vlees heerlijk zacht. Het is niet moeilijk om te maken, maar het heeft wel een paar uurtjes in de oven nodig. Rijk aan eiwitten en weinig vet, dat maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook verantwoord. Samen met de groenten een perfecte combinatie en een echte smaakbom.

Wat heb je er voor nodig?

Om dit gerecht voor 4 personen klaar te maken heb je dit boodschappenlijstje nodig:

  • 1 kilo varkensschouder zonder bot
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 wortels
  • 3 á 4 knoflookteentjes
  • 1 jalapeñopepertje (optioneel)
  • 1 eetlepel gember
  • 150 gram tomatenpuree (uit blik)
  • 400 gram verse tomaten naar keuze
  • 175ml kippenbouillon
  • 100ml mirin (rijstwijn)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 3/4 theelepel Chinese 5 spice poeder (verkrijgbaar in supermarkt)
  • 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 lentjeuitje (optioneel)

Zo maak je het pulled pork gerecht klaar

Verwarm de over voor op 150 graden. Doe een eetlepel olijfolie in een ovenschaal. Kruid het vlees met zout, peper en een halve eetlepel van de 5 spices mix. Doe het vlees nu in de ovenschaal en zet het een kwartiertje in de oven tot het aan alle kanten dichtgeschroeid is. Haal nu het vlees uit de ovenschaal en zet het apart.

Snijd de ui, wortel, knoflook, gember en jalapeño in stukjes. Doe de groentemix een minuut of 5 in de ovenschaal in de oven, schep een paar keer om. Doe de groenten hierna in een kom.

Doe de mirin en tomatenpuree in de schaal en mix dit met een gard 2 minuutjes. Voeg nu de tomaten, sojasaus, bouillon, rijstazijn, honing en restant van de 5 spices mix toe. Laat dit 5 minuten in de oven zacht worden, daarna met een vork of pureestamper de tomaten pletten.

Plaats nu het vlees en de groenten met de sappen in de ovenschaal en dek de schaal af met folie.
Laat het vlees 3 uur staan om het langzaam te garen en alle smaken op te laten nemen. Na 3 uur kun je de ovenschaal eruit halen en het vlees met een vork uit elkaar trekken. Eventuele vetrandjes kun je eruit halen en weggooien.

Garneer met een gesnipperd lente-uitje en je kunt aan tafel! Dit is echt smullen en zeker het wachten waard. Geniet ervan!

Hier vind je meer lekkere en gezonde recepten.

Delen:

Plaats een reactie