SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Omega 3 visolie: waarom is dat zo belangrijk?

0

Bij Shakeplus hebben we naast gezonde maaltijdshakes ook omega 3 visolie van hoge kwaliteit. Maar waar is dat nou precies goed voor? Waarom hebben we deze olie nodig? Vis bevat omega 3 vetzuren. Zoals te lezen op het voedingscentrum helpen deze vetzuren om hart en bloedvaten gezond te houden. Daarnaast zijn er nog meer voordelen voor de gezondheid zoals een gezonde hersenfunctie en gezichtsvermogen.

Omega 3 visolie: waarom is dat zo belangrijk?

In 2015 is er door het CBS een onderzoek gehouden waaruit bleek dat slechts 15% van de mensen 2 keer per week vis eet, waarvan 1 keer vette vis. We noemen vis vet als er meer dan 10% vet in zit. In de schijf van 5 van nu is het de richtlijn om minimaal 1 keer per week vis te eten, bij voorkeur vette vis. Kijk dus goed of de vis die je neemt meer dan 10% vet bevat.

De kans dat je te weinig vis eet en te weinig omega 3 vetzuren binnenkrijgt is dus aanzienlijk. Zoals we eerder hebben vastgesteld zijn deze omega 3 vetzuren belangrijk voor hart- en bloedvaten, ogen en hersenen. Als je dus te weinig vis eet omdat het er niet van komt of je het misschien niet lust, is een supplement als hoge kwaliteit visolie een oplossing. Zo krijg je toch voldoende van deze belangrijke voedingsstof binnen.

Wat kan ik doen om voldoende omega 3 binnen te krijgen?

Vind jij het ook belangrijk dat je genoeg omega 3 vetzuren binnenkrijgt? We laten je graag zien wat je kunt doen om daarvoor te zorgen. Lees hier in welke producten veel omega 3 zit. Naast vis komen deze vetten ook in planten voor. We zetten ze ook nog even op een rijtje:

  • Haring
  • Zalm
  • Sardines
  • Paling
  • Makreel
  • Spirulina
  • Chiazaad
  • Lijnzaad

Waar moet je op letten bij visolie?

Zoals we in dit artikel hebben kunnen zien is de verhouding tussen EPA en DHA belangrijk. Er zijn heel wat soorten visolie op de markt, met een flink verschil in kwaliteit. Naast de verhouding tussen EPA en DHA is het ook belangrijk dat de visolie geconcentreerd is en van welke vissoort(en) de olie wordt gemaakt.

Visolie Shakeplus

Bij Shakeplus hebben we dan ook gekozen voor visolie van hoge kwaliteit met hoge waarden EPA en DHA. Shakeplus visolie is puur en extra geconcentreerd. Het bevat ruim 2 keer zoveel omega 3 vetzuren als de meeste visolie. Neem dagelijks 2 capsules Shakeplus visolie om zo voldoende EPA en DHA binnen te krijgen. Dan heeft dit een gunstig effect op gezichtsvermogen, hersenen en de gezondheid van je hart.

Op dit moment hebben we een speciale actie voor onze omega 3 visolie lopen. Gebruik promocode visolie10 om €10 korting te krijgen op een pot visolie. Profiteer snel van deze korting en de voordelen van omega 3!

Delen:

Plaats een reactie