SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

MERRY X-MAS Shakeplus Kerstmenu

0

HO HO HO…. MERRY X-MAS….

Diegene die denkt dat de kerstdagen lastig worden te doorstaan, wanneer je met het programma van Shakeplus bezig bent, heeft het mis!
Wij hebben namelijk het MERRY X-MAS Shakeplus kerstmenu, gebaseerd op 4 personen, voor je klaar staan. Groots genieten, maar binnen de lijntjes ­čśë

Het MERRY X-MAS Shakeplus kerstmenu is een verantwoord 3-gangen menu, met zorg samengesteld, zodat jij en je gezelschap kunnen genieten van een uitgebalanceerd en verantwoord kerstmenu. Met een totaalwaarde van zo’n 1300 kcal in dit gehele menu, vier jij een onbezorgde en bewuste kerst!

Het MERRY X-MAS Shakeplus kerstmenu

Vooraf: De oranje verleiding
Wortel-Pompoensoep met koriander en kokosrasp

Hoofd: Kalkoen rondom een oase van felle kleuren
Met een marinade van sinaasappel en tijm, een in de oven gebraden kalkoen rollade met cranberrycompote, gepofte zoete aardappel en zoete aardappel patatjes, een oase aan verschillende soorten groenten uit de oven, gestoomde broccoli en een frisse groene salade.

Dessert: Iets lekkers op een stokkie
Cheesecake ijslollies met havermoutkoekjeskruim en pure chocolade

Benodigdheden voorgerecht

– 1 pompoen, naar keuze
– 3 winterpenen
– 2 tenen knoflook
– 1 ui
– halve rode peper
– 1 blokje biologische groentebouillon
– 3 takjes koriander
– 1 laurierblaadje
– kokoschips (raw organic food, te koop bij de bekendere supermarkten)
– kokosolie (of eventueel olijfolie)
– staafmixer
– grote (soep)pan

Bereiding voorgerecht

– schil en was de pompoen en snijd in blokjes van ongeveer 2x2cm
– schil en was de peen en snijd in plakjes
– zet de pan op het vuur en verhit een theelepel kokosolie of olijfolie
– fruit de ui samen met de knoflook en rode peper
– voeg daarna de pompoen en wortel toe en schep ongeveer 1 minuutje alles goed door
– voeg nu ruim 2 liter water toe en het bouillonblokje en breng alles aan de kook
– als het water kookt, op middelmatig vuur ongeveer 20-30 minuten laten doorkoken, op middelmatig vuur
– in tussentijd de koriander fijn hakken en je keuken opruimen ­čśë
– als de groenten beetgaar zijn, alles pureren en de koriander en het laurierblad toevoegen en op laag vuur laten staan
– Voor de lekkerste smaak, nog 2 uurtjes op laag vuur laten staan
– Serveren met nog wat koriander en kokoschips in de soep. Eventueel zout en peper toevoegen. Eet smakelijk!

Benodigdheden hoofdgerecht

– kalkoenrollade voor 4 personen. Het liefst natuurlijk biologisch en van de slager
– 8 grote zoete aardappelen, oranje
– 1 grote sinaasappel
– bakje verse tijm
– 2 tenen knoflook
– 350 gram verse cranberries
– 200 gram suiker
– 1 citroen
– 2 courgettes
– 1 bakje champignons
– 4 rode uien
– 1 rode-gele-oranje paprika
– 5 bosuitjes
– 1 grote broccoli
– 2 avocado’s
– bakje cherrytomaatjes
– grote zak rucola sla-melange
– 2 komkommers
– grote zak pijnboompitten
– Parmezaanse kaas
– zeezout
– olijfolie
– bakpapier
– rasp
– oven
– magnetron
– braadpan

Bereiding hoofdgerecht

– maak de marinade voor de kalkoen. Hiervoor rasp je de schil van de sinaasappel boven een kom. Voeg hier 10 el olijfolie aan toe en ook de knoflook (persen) en de tijmblaadjes (geritst). Meng alles goed door elkaar en wrijf de rollade in met de marinade en leg de rollade in de marinade. Het liefst doe je dit al een dag van te voren, zodat de smaken goed in de kalkoen kunnen trekken. Maar minimaal 2 uur in de marinade laten staan.

Daarna ongeveer 60 minuten de oven in op 180 graden. Kerntemperatuur moet 75 graden zijn. Regelmatig omkeren en overgieten met braadvocht.
– Intussen was en snijd je de paprika’s in grove stukken, champignons tomaatjes uien en 2 bosuitjes en courgette in partjes, uien in partjes. Dit alles in een kom doen, olijfolie en zeezout toevoegen en mengen.
– groenten verdelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Tijm royaal erbij verdelen. Deze oase aan groenten gaat 20-25 minuten in een oven op 220 graden.

– indien gewenst de pijnboompitten vooraf licht roosteren.
– voor de salade snijd je de komkommer en een paar tomaatjes in stukken, de avocado in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Dit allemaal in een schaal doen en door de rucola sla melange mengen. Wat olijfolie erover heen, met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes aftoppen en klaar is je salade. Zet deze zolang in de koelkast voor dat je gaat eten.

– cranberrycompote klaarmaken. Dit maak je zo: rasp de schil van de hele citroen. vul een pan met 250ml water, 200gr suiker, de citroenrasp en het sap van een halve citroen. Breng dit mengsel aan de kook en zodra het kookt voeg je de cranberries toe. Blijven roeren totdat de berries opengeklapt zijn en het een soort van jam wordt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten en dan is de cranberrycompote klaar.
– de zoete aardappel patat: zoete aardappel schillen en er partjes, schijfjes of een andere vorm van snijden. Op een bakplaat met bakpapier verdelen, besprenkelen met olijfolie en zeezout en dan de oven in. 180 graden, ongeveer 20-25 minuten.
– de gepofte zoete aardappel: zoete aardappel goed wassen, maar de schil niet verwijderen. een aantal gaatjes met een vork in de aardappel prikken en dan in een heel klein laagje water, in een afgedekte oven/magnetron schaal in de magnetron. 850 watt, 8 minuten. En klaar is je aardappel.
– Inmiddels is alles klaar om geserveerd te worden. Als je de bakplaat met groenten uit de oven haalt, garneer je deze nog met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Eet smakelijk!

 

Kerstmenu

Benodigdheden dessert

– 2 eieren
– 75g suiker
– 200 g verse roomkaas naturel
– 75 ml verse slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 5 eetlepels bosvruchtenjam
– 3 biologishe havermoutkoekjes
– 50 g pure chocolade (minimaal 85% cacao)
– 4 bakvormpjes van 175 ml (ik heb ijs vormpjes gebruikt)
– 4 ijslollystokjes
– vershoudfolie
– mixer
– bakpapier
– vriezer

Bereiding dessert

– bekleed de vormpjes met vershoudfolie en laat de folie over de rand hangen.
– breek boven een hittebestendige kom 1 ei. Het andere ei heb je alleen de eidooier van nodig, doe dit daarna ook in de kom erbij.
– klop met de mixer in een hittebestendige kom op een pan heet water(=au bain-marie) het ei met de eidooier en de suiker tot een luchtig gele massa. Neem de kom van het vuur en klop nog 3 min. en laat de cr├Ęme afkoelen tot kamertemperatuur.
– klop intussen de roomkaas met de slagroom en vanillesuiker glad. Spatel het roomkaasmengsel door het eimengsel.
– schep de jam erdoor en schep in de vormpjes.
– maak de koekjes tot kruimels en bestrooi de bovenkant van de vormpjes ermee en steek in elk vormpje een stokje. Vouw de overhangende folie over het ijsmengsel.

-zet de vormpjes minimaal 6 uur in de diepvries.
– smelt in een hittebestendige kom boven een pan met heet water de chocolade. Laat de kom het water niet raken. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm maar nog vloeibaar.
– haal de ijsjes uit de vormpjes en verwijder de folie. Lepel de gesmolten chocolade over de ijsjes. Laat de chocolade nog even hard worden en dan… Smullen maar. Eet smakelijk.

Dit 3-gangen kerstmenu staat voor nog geen 12,50 euro per persoon op tafel. Dat noemen wij nog eens een onbezorgde en bewuste maaltijd!

Als je dit menu gaat maken, zouden wij het leuk vinden als je hiervan foto’s deelt in onze besloten Facebookgroep, of deelt met je coach van Shakeplus.

Heb jij nog geen coach, maar gebruik je wel de shakes van Shakeplus? Je kan hier gratis coaching aanvragen.

Het Shakeplus team wenst je een hele mooie Kerst en een knallend oud&nieuw toe!

Delen:

Plaats een reactie