SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Mannelijke en vrouwelijke paprika: wist jij dat?

0

Wist jij dat er mannelijke en vrouwelijke paprika bestaat? Vast niet. Er zijn een aantal verschillen. Allereerst aan hoe ze eruit zien. De vrouwelijke paprika heeft 4 bobbels aan de onderkant en de mannelijke 3 bobbels zoals je hieronder in de afbeelding kunt zien. In de video geeft Bart uitleg.

Mannelijke en vrouwelijke paprikas

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke paprika

Naast het verschil in aantal bobbels is er ook een verschil in het aantal zaadjes. Het mannetje bevat veel minder zaadjes en is daarom beter geschikt voor in de pan. Het vrouwtje heeft meer zaadjes en is zoeter. Deze paprika wordt dan ook gebruikt om nieuwe paprika’s mee te zaaien en is beter geschikt om rauw te eten.

Paprika is gezond en veelzijdig

Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook erg gezond. Ze bevatten namelijk erg veel Calcium en vitamine C. Je kunt er van alles mee in de keuken. Maak er soep van, doe ze door sauzen, rauw als snack is ook heerlijk, door een salade of in een lekker roerbak gerecht. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Als je volgende keer in de supermarkt loopt kun je zelf aan het aantal bobbels dus zien of een mannetje of een vrouwtje is. Weet jij nog een heerlijk gerecht met paprika? Laat dan zeker een reactie achter!

Delen:

Plaats een reactie