SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Lenteproducten voor spieropbouw

0

Ben jij ook bezig om wat kilootjes kwijt te raken en spieren te bouwen zodat je er in de zomer weer goed uitziet? Dan kunnen deze lenteproducten je op de goede weg helpen. Hoe meer kleur groente en fruit heeft, hoe meer voedingsstoffen erin zitten. Meer energie om goed te trainen dus voor meer spieropbouw!

Artisjokken

Artisjokken kun je zo eten, in een lekkere salade verwerken of als topping gebruiken op bijvoorbeeld een pizza. Een gemiddelde artisjok telt slechts 64 calorieën en bevat 10 gram vezels. Vezels helpen als je probeert vet te verliezen en daarnaast bevatten artisjokken kalium en magnesium, belangrijk voor spieropbouw en behoud van spieren.

Rode bieten

Ook rode bieten kunnen helpen bij spieropbouw. Dat komt doordat rode bieten nitraat bevatten en zodra dat in je bloed komt, komt er stikstofmonoxide vrij. Dat verwijdt je bloedvaten waardoor er makkelijker zuurstof door je bloedbaan getransporteerd kan worden. Met een betere bloedsomloop en meer zuurstof in je bloed kun je betere prestaties halen in de sportschool.

Spinazie voor spieropbouw

Spinazie is ook zo’n groente die nitraat bevat zoals de rode bieten. Je kunt ze ook prima combineren in een salade. Spinazie zit bomvol vitamine K, erg belangrijk voor sterke botten.

Asperges

Voor asperges geldt: hoe groener hoe beter. Asperges zitten vol vitamine K en vezels, waarvan we de voordelen al besproken hebben. Daarnaast zijn asperges een van de weinige groentes die glutathion bevatten. Glutathion beschermt jouw cellen tegen schade. Erg belangrijk! Ook helpen ze bij een goede bloedsomloop en helpen je vocht af te voeren.

Zure kersen

Ja, kersen bevatten suikers, maar zijn ideaal om na een stevige workout te eten. Ze kunnen je namelijk helpen spierschade te verminderen dankzij het anti-oxidant Anthocyaan, dat ook een ontstekingsremmende werking heeft.

Aardbeien

Aardbeien, wie houdt er niet van? Doe er een paar door je shake na het trainen. Aardbeien zitten namelijk vol met anti-oxidanten die helpen met het spierherstel. Bij het sporten komen er vrije radicalen vrij en anti-oxidanten zorgen dat die opgeruimd worden zodat je beter herstelt.

Erwten voor spieropbouw

Misschien verwacht je het niet, maar erwten zijn heel goed voor spieropbouw omdat ze rijk zijn aan eiwitten. Eiwitten helpen om spieren op te bouwen en de vele aminozuren in erwten helpen je met herstellen van je workout.

Probeer deze lekkere en gezonde lenteproducten regelmatig in je dagelijkse voedingspatroon in te passen en zo betere resultaten te krijgen. Profiteer van al het goede van de lente!

Delen:

Plaats een reactie