SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Lekkere en gezonde zomer superfoods

0

Deze gezonde zomer superfoods helpen je aan een lading voedingsstoffen, verbranden vet en zijn geweldig voor je spieren. Daarnaast smaken ze ook nog prima! Met behulp van de volgende voedingsmiddelen zul je gemakkelijker jouw fitnessdoelen bereiken.

Deze gezonde zomer superfoods moet je hebben:

Zure kersen

Als je flink bent los gegaan in de sportschool heb je kans op ontstekingen. Je spieren kunnen schade oplopen. Het eten van zure kersen kan helpen dit tegen te gaan dankzij de krachtige anti-oxidanten. Kersen of kersensap werkt uitstekend.

Groene tomaten

Als je volgende keer in de supermarkt bent, kijk dan eens of je groene tomaten kunt vinden. Je kunt tomaten gewoon eten, ook al zijn ze nog niet helemaal rijp. Groene tomaten bevatten meer tomatidine dan rijpe. Deze stof gaat verlies van spiermassa tegen en helpt bij het omzetten van eiwitten.

Watermeloen

Watermeloen kan helpen om spierpijn te verminderen. De reden dat watermeloen een verzachtende werken heeft is dat het het aminozuur l-citrulline bevat. Ook verwijdt Citrulline de bloedvaten, daardoor kun je harder trainen.

Bosbessen

Bosbessen mogen zeker niet ontbreken in het lijstje van gezonde zomer superfoods. Ze zitten barstensvol anti-oxidanten en smaken ook nog eens heerlijk. Gooi een handje vol door je shake voordat je gaat trainen en je zult minder last van spierpijn en vermoeidheid hebben.

Cantaloupe meloen

Cantaloupe meloen bevat weinig fructose en is licht verteerbaar. Neem wat van deze heerlijke meloen bij je ontbijt om je glycogeen niveau weer aan te vullen. Glycogeen is de energie die in je lever is opgeslagen.

Paprika’s

Paprika’s zijn echte zomer superfoods. Ze bevatten vitamines, capsaïcine en enzymen. Deze werken allemaal samen om jou gezondheid te bevorderen. Je kunt ze door een salade doen of gewoon zo als snack nemen.

Perziken

Perziken zijn niet alleen erg lekker, ze zitten vol vitamines en niacine. Ze helpen proteïne en koolhydraten te verwerken en vitamine C beschermt je lichaam.

Eet dus wat vaker wat van deze gezonde zomer superfoods en je zult fitnessdoelen sneller bereiken en de resultaten langer behouden!

Delen:

Plaats een reactie