SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Verantwoord genieten: chocolade kwarktaart met frambozen-bessenjam

0

Vandaag hebben we een fijne chocolade kwarktaart voor je met een frambozen-bessenjam. Met slechts 129 calorieën per taartpunt een mooie afwisseling op de standaard tussendoortjes. In deze kwarktaart is ook weer gebruik gemaakt van ons eigen Shakeplus shakepoeder. Overigens zal deze kwarktaart ook zeker niet misstaan op een verjaardag!

Houd je niet zo van chocolade, dan kun je deze ook prima vervangen voor een andere smaak. Laat dan ook even de cacao achterwege. Ook kun je een andere fruitsoort kunt gebruiken voor de jam. Op deze manier kun je onderstaand recept meerdere keren gebruiken, zonder hetzelfde op tafel te zetten. Laten we aan de slag gaan!

kwarktaart

De boodschappen voor 8 stukken kwarktaart:

Voor de bodem:

  • 2 el kokosolie
  • 1 el honing
  • 7 el havermout
  • 1 el Shakeplus Vanille shakepoeder
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling:

  • 450 gram Optimel kwark Griekse stijl naturel
  • 1 scoop Shakeplus Chocolade shakepoeder
  • 2 el cacao
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 ml water
  • optioneel: zoetstof (stevia) naar smaak

Frambozen-bessenjam:

  • 250 gram bevroren frambozen en bessen
  • 1 el water
  • 1 el Shakeplus Vanille shakepoeder
  • optioneel: 1 el honing

Aan de slag:

Week de gelatine blaadjes in een laagje koud water en verwarm de oven voor op 160 graden.

Verwarm in een pannetje de kokosolie en 1 el honing. Als de kokosolie gesmolten is, zet je het vuur uit en roer je de kokosolie en honing goed door elkaar heen. Voeg vervolgens de havermout, vanille shakepoeder en kaneel toe en roer dit goed door, zodat het een plakkerig geheel wordt.

Bekleed de bodem van de springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen licht in. Stort havermoutmengsel nu op het bakpapiertje en zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is. Druk voorzichtig de havermout aan met een vochtige lepel of je vochtige handen. Schuif de springvorm nu in de oven en bak de bodem krokant en goudbruin in een minuut of tien. Laat de vorm nu goed afkoelen en ga verder met de volgende stap.

Meng in een kom de kwark, chocolade shakepoeder, cacao en water goed door elkaar. Optioneel kun je deze substantie nog wat zoeten met stevia, maar dit is niet noodzakelijk.

Verwarm in een pannetje de uitgeknepen gelatineblaadjes en voeg hierbij een paar eetlepels van het kwarkmengsel. Blijf dit vooral goed doorroeren en als de gelatine volledig is opgelost haal je de pan van de warmtebron en giet je het gelatinemengsel weer bij het kwarkmengsel. Roer het weer heel goed door, zodat de gelatine goed verdeeld is in het kwarkmengsel. Stort nu het kwarkmengsel op je bodem in de springvorm en zet in de koelkast.

We zijn er bijna, de koelkast gaat nu het meeste werk doen.

De kwarktaart gaat nu opstijven. Laat je kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast staan.

Na 1 uur gaan we aan de slag met de frambozen-bessenjam. Verhit in een pannetje 1 eetlepel water met het bevroren fruit en een eetlepel vanille shakepoeder. Optioneel kun je een eetlepel honing toevoegen. Blijf voorzichtig roeren en probeer de blauwe bessen heel te laten. Dit geeft straks een leuk effect op de kwarktaart. Als de frambozen tot een jam uiteen zijn gevallen en het vanille shakepoeder volledig is opgelost stort je deze jam bovenop het kwarktaart mengsel en zet je dit weer terug in de koelkast.

Nog eventjes geduld, over 2 uurtjes kun je gaan proeven!

Tip: De jam blijft nu vrij vloeibaar, wil je deze wat steviger hebben, dan kun je een blaadje gelatine (die eerst in de week heeft gelegen) mee warmen bij het maken van de jam.

kwarktaart

Delen:

Plaats een reactie