SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Koolhydraatarm vis recept met tomaatjes

0

Vandaag hebben we een heerlijk, koolhydraatarm vis recept met tomaatjes voor je. Heel eenvoudig te bereiden, erg gezond en natuurlijk bomvol smaak! We laten je zien wat je nodig hebt en hoe je dit gerecht klaarmaakt. Omdat vis belangrijke vetzuren bevat is het aan te raden 2 keer week vis eten. Dus zet gerust wat vaker dit zalige gerecht op tafel. Je hoeft geen masterchef te zijn om dit te bereiden!

Koolhydraatarm vis recept met tomaatjes

Dit is het boodschappenlijstje voor dit smakelijke recept:

  • 4 heilbotfilets van 175gr
  • 2 eetlepels pompoenzaadjes
  • vers citroensap van 1 citroen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250ml droge witte wijn
  • 1,5 eetlepel afgespoelde kappertjes
  • 150gr cherrytomaatjes in halfjesn
  • 6-7 verse basilicum blaadjes
  • 1/2 theelepel verse peper en 2 theelepels zout

Zo maak je dit lekkere vis gerecht klaar

Nu we alle ingrediënten hebben verzameld kunnen we aan de slag!

Allereerst rooster je de pompoenpitjes in een droge koekenpan even kort op een middelhoog vuur. Zodra je ze gaat ruiken zijn ze goed, ze mogen niet donker worden. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Terwijl de oven warm wordt doe je een mengsel van de peper en 1 theelepel zout op beide kanten van de heilbotfilets en doe intussen 2 eetlepels olijfolie in een flinke koekenpan. Zodra de olie heet is leg je de filets met de huidkant boven in de pan en bak je de filets in 2-3 minuten mooi bruin.

Draai de filets na 2-3 minuten om en voeg citroensap, boter en witte wijn toe. Als de boter gesmolten is voeg je de kappertjes en halve cherrytomaatjes toe. Laat even 1-2 minuutjes sudderen tot de tomaten zacht beginnen te worden. De alcohol in de witte wijn zal tijdens het bereiden volledig verdampen.

Doe de filets en het kookvocht in een ovenschaal en giet een beetje van het mengsel over de filets. In 7 tot 10 minuten zijn de filets gaar. Je kunt af en toe wat van het mengsel over de filets gieten, zo blijven ze mooi sappig.

Leg de filets nu op een leuk bord, doe de overgebleven theelepel zout door het mengsel in de ovenschaal en roer er een paar blaadjes gesneden basilicum doorheen. Als de basilicum licht gegaard is kun je het mengsel over de filets scheppen, garneren met een paar blaadjes basilicum en aan tafel!

Dit gerecht is zo makkelijk en lekker, dat je het absoluut eens geprobeerd moet hebben! Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie