SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Verantwoord tussendoortje: Koek met bieten en een lekkere frosting!

0

Bieten

Bieten, bietjes, ook wel krootjes, komen oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Bietjes doen het prima in diverse gerechten, denk bijvoorbeeld aan een lekkere frisse salade met haring en augurkjes. Maar wist je dat je bietjes ook prima kunt verstoppen in je baksels? Zo krijg je ongemerkt extra groente binnen, terwijl je toch lekker geniet! Misschien is onderstaand recept ook wel een idee om je kind ongemerkt groente te laten eten.

Bietjes worden ook veel gegeten door sporters, omdat het de doorbloeding naar spieren en weefsels zou verbeteren. Dit zou de sportprestaties flink ten goede komen. Bieten staan er ook om bekend dat ze rijk aan vitamines en mineralen zijn. Met name rijk aan vitamine C en ijzer.

Koek met bieten en een lekkere frosting!

Vandaag maken wij een Koek met bieten en een lekkere frosting. Uiteraard maken we weer gebruik van ons eigen Shakeplus product! Het recept is voor 12 stukken. Verpak de stukken (zonder frosting) in een stukje bakpapier, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. En vries ze gelijk in! Je hebt altijd een lekker tussendoortje bij de hand, zo kun je altijd een verantwoorde keuze maken. Laten we de keuken induiken!

Koek met bieten

De boodschappen voor 12 stukken:

 • 250 gram voorgekookte bietjes
 • 150 gram havermeel (of havermout, die je fijnmaalt in de keukenmachine)
 • 80 gram amandelmeel
 • 1 scoop Shakeplus Vanille shakepoeder
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 10 gram baking soda
 • 15 gram appel-ciderazijn
 • 40 gram ongezouten pecannoten
 • 1 handje gedroogde cranberries

Voor de frosting:

 • 100 gram Optimel Griekse yoghurt
 • 0,5 scoop Shakeplus Vanille shakepoeder

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de cranberries even in de week in heet water.

Pureer de bieten in de keukenmachine. Als deze redelijk fijngemalen zijn, voeg je de havermeel, amandelmeel en Shakeplus Vanille shakepoeder toe. Laat de keukenmachine draaien, terwijl je de kokosolie smelt. Voeg deze ook toe en laat de keukenmachine het werk doen.

Activeer de baking soda met de appelciderazijn. Als je deze twee ingrediënten samenvoegt, gaat dit bruisen. Deze combinatie is ook een prima alternatief als je eens een ei wilt vervangen in een baksel. Voeg het bruisende geheel toe aan het beslag en meng goed.

Hak de pecannoten en laat de cranberries uitlekken. Spatel dit nu door het beslag. Bekleed nu een  brownievorm met een vochtig bakpapiertje. Stort het beslag in de brownievorm, egaliseer het en bak af voor een klein halfuurtje. De koek is gaar als een saté prikker droog uit de koek komt.

Laat de koek goed afkoelen!

De frosting maak je door de Optimel Griekse yoghurt te mengen met een halve scoop Shakeplus Vanille shakepoeder. Als je zeker weet dat je de 12 stukken direct kunt uitdelen, smeer dan de bovenkant helemaal in.

Tip: Ga je de koek invriezen, maak dan de frosting pas als je een stuk uit de vriezer haalt. Je kunt hiervoor de verhouding aanpassen van de frosting.

De koek bedekt met frosting is nog een dag of drie houdbaar in de koelkast.

Geniet van deze bietenkoek!

Koek met bieten

Delen:

Plaats een reactie