SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Kipsouvlaki met gezonde tzatziki

0

Vandaag een heerlijk recept voor kipsouvlaki met gezonde tzatziki. Makkelijk klaar te maken, een uitstekende bron van proteïne en ontzettend lekker. De tzatziki bevat probiotica, een goede bacterie die de spijsvertering ten goede komt. We laten je nu zien wat je nodig hebt en hoe je het gerecht in een kwartiertje klaarmaakt.

Kipsouvlaki met gezonde tzatziki

Om dit lekkere gerecht te maken heb je per persoon de volgende ingrediënten nodig:

Voor de souvlakikipsouvlaki-tzatziki

  • 1 kippenborstfilet
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout

Voor de tzatziki

  • 225 gram vetvrije Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepeltje olijfolie
  • een halve komkommer
  • een scheutje citroensap
  • een snufje zout

Zo maak je het klaar

Snij de kipfilet in blokjes, doe het in een kom en pers het teentje knoflook. Voeg de knoflook, peper, zout, citroensap, olijfolie en oregano toe en schep dit door elkaar. Laat een kwartiertje marineren.

Intussen kun je de Tzatziki maken. Pak een kom en doe er 225 gram vetvrije Griekse yoghurt in. Schil de halve komkommer en verwijder de zaadjes zodat je alleen het stevige deel over hebt. Rasp dit en voeg toe samen met citroensap, zout, geperste knoflook en olijfolie.

Leg satéprikkers een uurtje in water en doe de kipblokjes erop. Bak de kipsouvlaki in 5 minuten aan beide kanten gaar en serveer met een flinke schep tzatziki. Zo zet je in een handomdraai heerlijke smaakvolle kip op tafel met een frisse saus die het feestje compleet maakt. Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie