SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Kaneel: lekker en zeer krachtig

0

Kaneel kennen we allemaal, maar waar komt het nou precies vandaan, hoe wordt het gemaakt en wat doet het voor je gezondheid? Kaneelstokjes maken ze door de bast van een kaneelboom, die groeit in tropische gebieden, te laten drogen in de zon. Daardoor rolt de bast zich op en krijgt het zijn vorm en kleur. Het is er ook in poedervorm, dit zijn gemalen kaneelstokjes.

De voordelen van kaneel

Kaneel wordt al bijna 3000 jaar gebruikt voor diverse zaken. Natuurlijk als toevoeging aan gerechten, maar ook als medicijn. Kaneel bevat bijvoorbeeld magnesium, mangaan en ijzer, die allemaal helpen om je hersenen gezond en scherp te houden. Ook geeft het je energie, helpt het je bloedsuikerspiegel te reguleren en is het een antioxidant.

Handige tips

Je kunt kaneel voor heel wat praktische zaken gebruiken. Zo helpt het bijvoorbeeld bij verkoudheid, tegen maagpijn, tegen een slechte adem en blaasinfectie. Het heeft namelijk een ontsmettende werking en helpt bacteriën en virussen bestrijden. Los een theelepel kaneel op in thee en voeg een beetje honing toe. Dit reinigt je lichaam uitstekend.

Zeker in de winter is het heerlijk om een beetje kaneel aan je thee toe te voegen of door je shakeplus maaltijdshake heen te doen. Je profiteert dan van de krachtige werking en geniet van de heerlijke smaak.

Delen:

Plaats een reactie