SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Is de zoete aardappel gezond?

0

Gewone Hollandse aardappelen kennen we allemaal. Maar wat weten we van de zoete aardappel? Is de zoete aardappel gezond? De zoete aardappel vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika, het is dan ook geen familie van de Hollandse aardappel.

Is de zoete aardappel gezond?

Absoluut! Ze bevatten vezels, verschillende vitaminen en mineralen en bètacaroteen. Vezels zorgen ervoor dat je je vol voelt, waardoor je minder eet en makkelijker op gewicht blijft en bevorderen de stoelgang. Bètacaroteen beschermt de huid tegen UV straling en helpt je afweersysteem.

Vitaminen in zoete aardappel

Zoete aardappel bevat Vitamine B1 en B6. Vitamine B1 helpt met de verbranding van koolhydraten, hierdoor krijgen we energie. Vitamine B6 hebben we nodig voor een goede spijsvertering en een goede weerstand. Het speelt ook een rol bij het verwerken van eiwitten.

Verder zit er een flinke hoeveelheid vitamine C in, een portie van 100 gram is al goed voor een derde van je dagelijkse behoefte. Vitamine C is een anti-oxidant en helpt het ouder worden vertragen en beschermt je lichaam tegen afvalstoffen.

Mineralen in zoete aardappel

Naast vitaminen zitten er ook diverse belangrijke mineralen in. Mangaan, ijzer, calcium, Kalium, koper en fosfor. Deze mineralen helpen onder andere bij de productie van rode bloedcellen, reguleren je bloeddruk en helpen bij de stofwisseling.

Hoe kun je ze klaarmaken?

Net als bij de gewone aardappel kun je er heel wat kanten mee op. Eet ze gekookt, gepoft, gebakken of gefrituurd. Ook kun je er lekkere en gezonde chips van maken in de oven. Eet dus eens wat vaker een zoete aardappel in plaats van de Hollandse. Erg lekker en zeer gezond!

Delen:

Plaats een reactie