SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Interval training: super effectief

0

Ben jij op zoek naar een manier van trainen die super effectief is, vet verbrandt, je conditie verbetert en waar je geen uren voor nodig hebt? Dan is high intensity interval training (HIIT) perfect. In plaats van 4 keer per week een uur op een crosstrainer, hometrainer of hardlopen kun je in 2 keer per week 15-20 minuten betere resultaten halen! Betere resultaten in kortere tijd, hoe kan dat?

Interval training

Het blijkt dat je sneller resultaten boekt door momenten van extreme inspanning af te wisselen met rust dan langere periodes van beweging op hetzelfde tempo. 20 minuten sprintjes van 30 seconden en dan een minuut rustig joggen heeft bijvoorbeeld meer effect dan een uur op gemiddeld tempo joggen. Dat ziet er als volgt uit:

hiit

Voorbeeld HIIT training

In de afbeelding kun je zien dat je begint met een rustige warming-up van een minuut of 5. Als je lichaam warm is ga je 30 seconden zo hard als je kunt, gevolgd door een minuut op rustig tempo. Dit herhaal je een aantal keren tot je helemaal leeg bent en loopt dan nog rustig een minuut of 5 uit.

De eerste keer dat je dit doet zul je zien dat het erg pittig is en je waarschijnlijk niet heel veel herhalingen redt. Het is verstandig om deze interval training op te bouwen en steeds een herhaling toe te voegen. Je moet na afloop leeg zijn, maar we willen natuurlijk geen blessures.

De resultaten

Interval training is dus al zeer effectief als je 2 keer per week 20 minuten alles geeft. Dat is voor veel meer mensen vol te houden dan 4 keer per week een uur cardio. Door deze manier van trainen bouw je sneller spieren op, verbrand je meer vet en werk je aan een ijzeren conditie. Dat alles in minder tijd. Rust is namelijk ook erg belangrijk voor je spieren. Om te voorkomen dat het saai wordt kun je afwisselen met rennen, fietsen en bijvoorbeeld een roeimachine.

We horen het graag als je deze manier van interval training hebt geprobeerd en hoe de resultaten na een paar weken zijn, dus laat even een reactie met jouw ervaring achter. Veel succes!

Delen:

Plaats een reactie