SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Home made pittige kippensoep

0

Een goed gevulde kop pittige kippensoep is altijd lekker en kun je ook prima zelf maken. Dit heerlijke recept van coach Patricia zit boordevol verse groenten en lekkere stukjes kip. Ideaal als maaltijd of hartig tussendoortje. Maak bijvoorbeeld eens een flinke pan en vries een gedeelte in porties in. Zo kun je er later nog eens van genieten.

Dit heb je er voor nodig

Ingrediënten voor 3 liter soep (8 kommen)

  • 2 biologische kipfilets
  • 3 blokjes biologische kippenbouillon
  • 3 takjes selderij
  • 1 laurierblaadje
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • Snufje zout & peper
  • 3 lente uitjes
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 8 cherry tomaatjes
  • 6 wortels
  • 3 paprika’s (kleuren maken niet uit)
  • 1 bakje taugé 125 gram

kippensoepkippensoep

Zo maak je de kippensoep klaar

Kruid de kipfilets door ze in te wrijven met met de knoflook (persen) en rode peper (fijn hakken) en een snufje zout en peper. Breng 3 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Voeg daaraan toe de selderij (fijn hakken) en het laurierblaadje. Als het water kookt, voeg je de kipfilets toe. Laat het water 10 min zachtjes doorkoken. Op deze manier kookt de kipfilet zich gaar. Als de kipfilet gaar is, uit de bouillon halen en even laten uitlekken. Daarna de kipfilets pluizen tot kleine stukjes kip.

Ondertussen was je de groenten, snijd alle ingrediënten in stukjes en voeg je, samen met de stukjes kipfilet, aan de bouillon toe. Laat het zachtjes 30-40 minuten koken. Behalve de taugé, die voeg je pas ongeveer 10 minuten voordat je de soep serveert toe. Zo behoudt de taugé de stevige bite. Geniet van je zelfgemaakte pittige kippensoep.

Eet smakelijk 😋

Coach Patricia

Delen:

Plaats een reactie