SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Hoeveel calorieën verbrand je met traplopen?

0

Probeer jij ook wat meer te bewegen voor een betere gezondheid? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld vaker de trap te nemen op je werk. Maar hoeveel calorieën verbrand je met traplopen?

Zelfs 2 minuten traplopen heeft al een positief effect. Het is sterk aan te raden dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Probeer een aantal keer per dag de trap te pakken en op termijn zul je positieve effecten merken als gewichtsverlies en gezonder cholesterol.

Traplopen op je werk

Traplopen kun je prima op je werk doen. Als je in een groter pand werkt kun je in plaats van de lift de trap nemen. Pak de trap als je binnenkomt, weggaat, in de pauzes en tussendoor wanneer mogelijk. Je bent vast benieuwd hoeveel calorieën je verbrand met trappen lopen. We hebben een makkelijke manier voor je om dat berekenen:

Met traplopen verbrand je per minuut 0,13 x je lichaamsgewicht. Weeg je 70 kilo? Dan verbrand je iedere minuut dus 0,13 x 70 = 9,1 calorieën. Het aantal calorieën per traptrede hangt dus ook van je gewicht af. Met een half uurtje per dag traplopen verbrand je dan al 273 calorieën. Dat is een broodje kroket met saus!

Zo zie je dat het dus echt de moeite waard is om wat vaker de trap te pakken. Mocht je op je werk niet aan 30 minuten komen, kun je natuurlijk thuis ook even flink de trap nemen. Binnenkort komen we met een lijstje van activiteiten en hoeveel calorieën je daarmee verbrandt. Zo kun je iedere dag aan je gezondheid werken!

Delen:

Plaats een reactie