SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Hoe kom ik de feestdagen goed door?

0

De feestdagen staan weer voor de deur en dat brengt een hoop gezelligheid en natuurlijk lekker (en veel) eten met zich mee. Het is erg verleidelijk om je tijdens de kerstdagen en oud en nieuw te goed te doen aan al het lekkers, maar als je op je gewicht let is dat niet aan te raden. Omdat genieten ook mag laten we je graag een aantal tips zien om te zorgen dat je de feestdagen goed door kunt komen zonder veel aan te komen.

Hoe kom ik de feestdagen goed door?

Geniet maar doe dit met mate, dit soort momenten zijn er om te genieten met familie, vrienden en geliefden, maar doe het bewust en met respect voor je lichaam. Zorg dat je de dag na kerst weer omschakelt naar je gezonde eetpatroon, blijf niet hangen. Hier volgen tips om dat makkelijker te maken:

1. Zorg dat je geen trek hebt.

Eet iets voordat je naar vrienden gaat. Eet yoghurt, kwark of een halve Shakeplus shake (125ml melk met halve schep poeder of 250ml water met 1 schep poeder). Wanneer je met een lege maag of lekkere trek ergens heen gaat waar veel lekkers ligt, zul je eerder gaan snaaien. Van suikerrijke producten krijg je vervolgens meer trek en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel.

2. Drink veel water.

Zorg dat je 2 liter water per dag drinkt en drink een glas extra voor de maaltijd. Zo hou je een vol gevoel en voorkom je dat je teveel eet of naar snacks grijpt. Een lekkere kop groene thee zonder suiker is ook prima.

3. Laat vloeibare calorieën staan.

Vruchtensappen, frisdranken en ook alcohol bevatten veel calorieën. Een glaasje alcohol mag best, maar drink er niet teveel. Behalve de calorieën zorgt alcohol er ook voor dat het je eetlust versterkt en je daardoor meer eet dan nodig.

 

4. Sla geen maaltijden over.

Als je maaltijden overslaat krijg je eerder trek. De kans dat je dan extra (ongezond) eet is groter en dat willen we voorkomen. Eet daarom bewust je ontbijt, lunch en avondeten. We raden aan om ook tijdens deze dagen minimaal 1 shake per dag te nemen om zo belangrijke bouw- en voedingsstoffen binnen te krijgen.

5. Probeer voldoende te slapen.

Als je uitgerust bent maakt je lichaam minder van het hormoon ghreline aan, waardoor je minder de neiging hebt om constant te eten. Wat een valkuil kan zijn tijdens de feestdagen aangezien de tussendoortjes vaak niet al te gezond zijn.

6. Eet bewust.

Eet rustig en kauw goed op je eten. Dit zorgt ervoor dat je sneller een voldaan gevoel hebt.

7. Beweeg voldoende

Vergeet niet om in beweging te blijven. Ga lekker een frisse wandeling maken of een eindje fietsen met familie of vrienden en kruip daarna weer gezellig voor de open haard.

8. Houd je gewicht in de gaten.

Normaal raden we aan om maximaal 1 keer per week te wegen. Echter kan het helpen om jezelf nu wat vaker om te zien hoe je gewicht er voor staat en te zorgen dat je op tijd ingrijpt als je ziet dat je bent aangekomen.

Wist je al dat Shakeplus gratis coaching biedt? Via persoonlijke begeleiding helpen we jou dan om je ideale gewicht te bereiken én te behouden. Dit kost niets extra.

Om te starten met gratis coaching vul je het intake formulier in.

Via Whatsapp hou je rechtstreeks contact om wekelijks jouw resultaten bij te houden. Ook tussendoor kan je terecht met vragen.

Wij hopen dat deze tips je gaan helpen om de feestdagen goed door te komen. Rest ons jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig en natuurlijk gezond nieuwjaar te wensen!

Delen:

Plaats een reactie