SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Hierom zeg je nee tegen suiker

0

Afslanken en je ideale gewicht behouden is vaak een behoorlijke uitdaging. Suiker is erg slecht voor je lichaam, ook de suikers in gezonde producten. Een glas vruchtensap kan bijvoorbeeld al snel zo’n 8 tot 10% suiker bevatten! Nee tegen suiker zeggen zal je enorme resultaten brengen op het gebied van gewichtsverlies en energie.

Nee tegen suiker

Teveel suiker kan leiden tot insulinepieken en dalen, eetkicks en je lichaam het signaal geven dat het vet moet opslaan. Vervang de suikerhoudende producten door gezonde eiwitten, koolhydraten en vetten en je zult vet verliezen en veel beter in je energie zitten.

Je hebt vast wel eens flink gesnoept en gemerkt dat je korte tijd energie hebt en daarna een flinke dip. Dat gebeurt omdat je lichaam niks kan met die enorme berg suiker. Grote kans dat het wordt opgeslagen als vet.

Kies goede koolhydraten

Volkorenbrood, volkoren pasta, granen, groente en fruit en peulvruchten. Deze koolhydraten zijn lastiger te verteren door het lichaam waardoor je langer een vol gevoel hebt en geen schommelingen in je bloedsuikerspiegel hebt.

Verborgen suikers

Er zit suiker in heel veel voedingsmiddelen, soms ook als je het niet verwacht. Kijk maar eens op de etiketten en als je glucose, galactose, sucrose of fructose tegenkomt zit er dus suiker in. Als je besluit om minder suiker te gaan eten is het dus belangrijk om te checken wat je eet.

Suiker is slecht omdat…

Naast de hierboven besproken reden zijn er nog meer redenen om nee tegen suiker te zeggen. Suiker is namelijk erg verslaven, net als alcohol en drugs. Daarom eet je er altijd meer van dan je eigenlijk wilt. Het is slecht voor je tanden, het is slecht voor je huid, vergroot de kans op (ernstige) ziektes en het kan zelfs je emoties beïnvloeden!

Nadat je dit gelezen hebt zul je wellicht ook nee tegen suiker zeggen of in ieder geval sterk minderen. Probeer het maar eens een maand en hou je resultaten qua gewicht bij. Je gaat je ook zeker stukken energieker en gezonder voelen!

Delen:

Plaats een reactie