SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Herfst ovenschotel kip met groenten

0

Het is weer herfst en dat is goed te merken aan het weer. Kouder en natter, daar past dit gerecht perfect bij. Een echte herfst ovenschotel kip met groenten. Eenvoudig klaar te maken, een kwartiertje voorbereiden en de oven doet de rest!

Dit heb je voor de ovenschotel kip met groenten nodig

Voor 4 personen is dit je boodschappenlijstje.

  • 600 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 zoete aardappel
  • 500gr schoongemaakte spruitjes
  • 1 teentje verse knoflook
  • 200gr bruine rijst
  • 100ml kippenbouillon
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • 20gr amandelen
  • 20gr gedroogde cranberries
  • 2 eetlepels olijfolie

Zo maakt je dit heerlijke recept klaar

Terwijl je de oven laat voorverwarmen op 180 graden bak je in een koekenpan de kipfilet goudbruin en gaar. Een eetlepel olijfolie, peper en zout en ongeveer 8 minuten per kant. Als de kip klaar is laat je het 10 minuten rusten. Snijd in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.

Doe weer een eetlepel olijfolie in de koekenpan en voeg de in stukjes gesneden groenten, zoete aardappel, knoflook en kruiden toe. Bak dit 5 minuten, voeg de helft van de bouillon toe en breng aan de kook. Dek de pan af en kook 5 minuutjes door.

Kook de rijst en doe dit in een flinke ovenschaal. Voeg de kip, het groentenmengsel, de fijngehakte cranberries en de rest van de bouillon toe. Roer goed door. Top het geheel af met gesnipperde amandelen.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak het geheel in 15-18 minuten mooi bruin en gaar. Klaar!
Serveer deze ovenschotel kip met groenten op een leuk bord en smullen maar. Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere en verantwoorde recepten? Deze vind je hier.

Delen:

Plaats een reactie